Krisemøte i Åsnes – tre skogbranner

VIKTIG ØVELSE: Det handlet om skogbrann da Åsnes hadde beredskapsøvelse. Kriseteamet ledes av rådmann Frank Hauge, foran. I andre enden av bordet ordfører Ørjan Bue og rådgiver hos fylkesmannen, Espen Berntsen.

VIKTIG ØVELSE: Det handlet om skogbrann da Åsnes hadde beredskapsøvelse. Kriseteamet ledes av rådmann Frank Hauge, foran. I andre enden av bordet ordfører Ørjan Bue og rådgiver hos fylkesmannen, Espen Berntsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Beredskapsteamet i Åsnes kommune satt i møte det meste av onsdagen. Tre skogbranner var meldt ved Fall på svenskegrensa, på Velta og i Jammerdal.

DEL

Situasjonen var alvorlig, men heldigvis ikke virkelighet denne gangen. Det dreide seg om en øvelse i regi av fylkesmannen. Med på den var i tillegg til kriseteamet nødetatene. sivilforsvaret og andre støttespillere i en skarp situasjon.

– Deltakerne viser sterkt engasjement, er lærevillige og bidrar til en god prosess. En slik øvelse stiller kommunen i en ekstraordinær situasjon der man skal ta tak i og ha kontroll over det som må gjøres i forhold til den oppståtte situasjonen samtidig som de daglige gjøremålene skal gå mest mulig normalt i tillegg, sier rådgiver i beredskapsavdelingen hos fylkesmannen, Espen Berntsen.

Det er rådmannen som leder det kommunale kriseteamet, og han ble for tre uker siden orientert om hva som skulle skje i forbindelse med øvelsen. Dette var en type øvelse som fylkesmannen pålegger kommunene å gjennomføre hvert fjerde år, mens det hver annet år er tilsyn.

– I skogfylket Hedmark er det naturlig at det blir øvelser som handler om skogbrann, sier Espen Berntsen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken