Navn på omkommet i snøskred frigitt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det var 42 år gamle Atle Husby som døde i snøskredet i Longyearbyen lørdag.

DEL

Det opplyser Sysselmannen på Svalbard.

Flagger på halv stang

Navnet hans frigis i forståelse med de pårørende.

42-åringen ble fraktet livløs til sykehus etter det kraftige snøskredet, men gjenopplivningen lyktes ikke, og han ble erklært død.

– Dette er en dag der flaggene er på halv stang. Vi har blitt rammet av en stor tragedie som berører oss alle sammen sterkt, sa sysselmann Kjerstin Askholt da hun ga en oppdatering på situasjonen søndag formiddag.

I tillegg til den avdøde, ble fire barn og fem voksne skadd.

Søndag formiddag betegnes ett av barna fortsatt som svært alvorlig skadd.

Kongen takker

– Mine tanker er i denne tiden hos alle som er berørt av skredulykken på Svalbard, skriver kong Harald i et brev til Sysselmannen etter snøskredet i Longyearbyen.

– Jeg ønsker å takke nødhjelpsetater og frivillige medhjelpere for den store og viktige innsatsen dere har gjort – og fremdeles gjør i Longyearbyen. Min familie og jeg sender våre varmeste hilsener til dere som har mistet en kjær, dere som er blitt skadd, dere som fremdeles lever i uvisshet – og dere som har fått hjemmet deres ødelagt, skriver kongen til sysselmann Kjerstin Askholt søndag.

Ø-TV: Pressekonferanse på Svalbard søndag

Fakta om Longyearbyen

  • Kullgruveby og administrasjonssenter på Svalbard.
  • Grunnlagt i 1906 av amerikaneren John Munroe Longyear, den største eieren i gruveselskapet Arctic Coal Company. Gruvene og tettstedet ble i 1916 kjøpt av Store Norske Spitsbergen Kulkompani.
  • 2075 innbyggere (per 2013).
  • De norske bosetningene på Svalbard – Longyearbyen og Ny-Ålesund – har sterke innslag av andre nasjonaliteter enn norsk, hvorav folk fra Thailand, Sverige og Russland utgjør de største gruppene.

(Kilde: Wikipedia) 

LES OGSÅ:

Artikkeltags