Gå til sidens hovedinnhold

Mann (67) på ski gikk gjennom isen

Artikkelen er over 4 år gammel

Snarrådig hjelp fra kona og luftambulansen reddet sannsynligvis livet hans.

- Vi var ute på skitur på Femunden og oppdaget en reinsdyrflokk vi ikke ville forstyrre. Derfor gikk vi mot land og skulle krysse Tufsinga i solskinnet. Det var litt snø oppå isen og mannen min gikk gjennom isen. Han er tyngre enn meg og jeg er lettere. Jeg klarte meg, men forstod raskt at jeg ikke klarte å få han opp av vannet. Jeg ga han stavene og skiene mine, slik at han kunne holde seg oppe der han stod i vann til livet. Vi vet at bunnen der er myrlendt, og jeg sa at nå ringer jeg 113, sier kona på 67 år som vil være anonym i forhold til sin gamle mor som ville blitt veldig redd.

Hvor lenge var mannen din på 67 år ute i det iskalde vannet?

Jeg tror nok det tok om lag 30 minutter før ambulansehelikopteret kom. Vi var heldige, fordi de var i nærheten, sier kona.

Da mannen hennes var trukket opp av det iskalde vannet ble han av ambulansepersonellet lagt inn i en varmepose og fløyet til Tynset sykehus.

- Og jeg fikk transport med snøskuter de to kilometrene opp til bilen og kom meg hjem på hytta på Jonasvollen. Takk til de lokale brannmannskapene i Tufsingdalen, sier hun.

Hvordan går det med mannen din nå?

Jeg har nettopp vært i kontakt med Tynset sykehus og dette går helt fint. I morgen må jeg reise dit og hente han, sier hun lykkelig. Vi har vært og sett på Femundløpet i Tufsingdalen, sier det spreke pensjonistekteparet som elsker naturen ved Jonasvollen og Femunden der de har hytta.

Kommentarer til denne saken