Gå til sidens hovedinnhold

Satser på å gå helt til himmels

Artikkelen er over 6 år gammel

De siste dagene er Hans Olav Trøen i Contrazt blitt intervjuet av Grand Prix-klubben i Hellas og Portugal, mens det er kommet fanpost fra Beijing. I kveld konkurrerer bandet i Melodi Grand Prix for aller første gang, og det med jublende fans i salen og ellevill MGP-samling på Fæssa.

Da melodi 6, «Heaven» introduseres i Oslo Spektrum i kveld, er det med en gjeng meget garvede, men også spente musikere på scenen.

– Vi skal gi absolutt alt! Vanligvis jobber vi fire ganger tre kvarter, men i kveld er det tre minutter som gjelder og dem skal vi ta godt vare på, lover Hans Olav Trøen og de andre i Contrazt.

LES OGSÅ: Fra mart'n til MGP 

Hedmarksbandet, som består av Gro Anita Johansen (vokal), Leif Dybendal (gitar og vokal), Hans Olav Trøen (bass), Roar Sagerud (trommer) og Conny Nordvall (keyboards), er et av Norges desidert mest populære danseband, og spiller 70 konserter i året. Mandag slipper de sin nye plate, men i kveld er det Meldodi Grand Prix som gjelder.

– Det er litt av et sirkus, men utrolig artig å være med på! Vi er blitt kjent med en haug med trivelige folk, og storkoser oss, sier Hans Olav.

– Å være med i Norges største og lengstlevende musikkonkurranse åpner vel også noen nye dører?

– Ja, vi opplever at vi blir lagt merke til som band, og at vi slipper til i litt andre fora enn før. Det er ikke så ofte at musikere i vår sjanger er med i MGP, men her er vi!

LES OGSÅ: Slakter Contrazts MGP-låt

Vanligvis spiller Contrazt låter på norsk.

«Heaven» synges på engelsk, men bandet har ikke gått langt vekk fra sin vanlige stil.

– «Heaven» er en poplåt som passer oss godt i uttrykket. Det har vært viktig for oss at vi skal være Contrazt – også i Melodi Grand Prix. Vi ville ikke endre oss og skulle ha vårt eget stempel på låta. Den har da også en sjølskreven plass på den nye plata, sier Hans Olav, som sjøl er tidligere Melodi Grand Prix-vinner!

– Da jeg var 14 år dro to kreative lærere i gang et Melodi Grand Prix-show for alle ti skolene i Eidsvoll, med sjølskrevne sanger. Jeg spilte i band, og vi skrev vår egen låt: «Se alltid lyst på livet». Og tror du ikke at vi vant hele greia! Premien var å dra til Chateau Neuf på den norske finalen 30. mars 1985. Der vant Bobbysocks med «La det swinge» og vi fikk hilse på Elisabeth Andreasson og Hanne Krogh, i tillegg til at vi satt med store øyne og så Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Anita Skorgan og Pastell opptre. Det var stort! Vi ble filmet, og kom på Norge Rundt og Barnetimen på radio. Vi var lokale popstjerner et helt døgn, ler Hans Olav.

LES OGSÅ: – Ikke VG som avgjør

Kanskje kan suksessen gjentas i år? Sikkert er det i alle fall at han møter igjen Bettan, som er en av de andre finalistene.

– Hvem vinner i kveld?

– Den som har en sang som får folkets stemme! I år er det nemlig ingen fagjury, men kun det norske folk som avgjør. Og det er virkelig åpent. De 11 låtene som er med er veldig forskjellige og favner et bredt spekter. Men vi går på scenen for å gå helt til topps, sier Hans Olav.

Contrazt har mange fans i salen, og enda flere samler seg på Bokken Pub på Braskeridfoss for å sikre en skikkelig MGP-fest.

– Der blir det garantert stor stemning! De har til og med laget en egen drink som heter «Heaven», ler Hans Olav.

Og stemning er det rundt bandet ellers også. Hans Olav er blitt intervjuet på skype av Grand Prix-klubben i Hellas og Portugal, og har snakket med en ellevill fan fra Venezuela, samt tatt imot fanpost fra Beijing!

– Han fra Beijing var en skikkelig Eurovision-fan, og hadde oss som sin favoritt foran kveldens finale i Norge. Han ba om et signert bilde, og det er på veg!

LES OGSÅ: Lar tonene nå hele Norge

– Iført kveldens antrekk?

– Det er hemmelig! Men vi har klær som er godtatt både av oss og stylistene.

– Blir det splitthopp på scenen i kveld?

– Den som slår på tv'n får se. Men vi lover i alle fall å skifte toneart før siste refreng!

LES OGSÅ: Teamet bak Melodi Grand Prix gir seg

Kommentarer til denne saken