Mer enn hundre ungdommer vil skape kulturfest i Trysil

VINTERFEST: Andre helga i februar vil ungdom i Trysil vise fram 45 kunstverk og 20 sceneinnslag i det som nå heter Ung Kultur Møtes, og inntil i fjor var kjent som Ungdommens Kulturmønstring. Levi Bråten Bjørseth og Sara Blixt lover en super vinterfest i kulturhuset Hagelund.

VINTERFEST: Andre helga i februar vil ungdom i Trysil vise fram 45 kunstverk og 20 sceneinnslag i det som nå heter Ung Kultur Møtes, og inntil i fjor var kjent som Ungdommens Kulturmønstring. Levi Bråten Bjørseth og Sara Blixt lover en super vinterfest i kulturhuset Hagelund. Foto:

Mer enn hundre lokale ungdommer gjør seg klar til en heidundrende kulturfest i stolsalen på kulturhuset Hagelund i Trysil sentrum.

DEL

Andre helga i februar vil de vise fram 45 kunstverk og 20 sceneinnslag i det som nå heter Ung Kultur Møtes, og inntil i fjor var kjent som Ungdommens Kulturmønstring.

Dette er helt og holdent ungdommenes egen fest, og de står selv bak hele arrangementet – enten ved å vise fram sin egen kunst eller sine egne kulturinnslag, eller ved å rigge scenen, delta på kickoff eller workshop eller jobbe i kafeen.

Årets UKM-utstilling åpner fredag 8. februar klokka 18, og vil være åpen for publikum fram til søndag kveld.

– Høydepunkt

– Fredag blir det kickoff med bli kjent-leker og taco, og vi håper og tror at det vil bli et skikkelig høydepunkt, ikke bare kunstnerisk, men også sosialt, for alle som deltar, sier Levi Bråten Bjørseth (18) fra UKM-arrangøren Trysil ungdomsråd.

Konferansierene Malene Ru Xie, Oda Trønnes Hagebakken og Signe Storsnes som får jobben med å knytte sammen årets UKM-forestilling, som begynner søndag 10. februar klokka 17.

Levi Bråten Bjørseth, som skal jobbe med lys og lyd under forestillingen, forteller at forestillingen skal inneholde både dans, musikk og sang, i tillegg til film.

Overskudd til Sykehusklovnene

I UKM-kafeen i vestibylen i Hagelund vil det bli servert kaffe og brus, kaker og vafler. Den er åpen lørdag klokka 10-16, søndag mellom klokka 12 og 17, og i pausen i UKM-showet.

Overskuddet går til Sykehusklovnene.

Levi Bråten Bjørseth og Sara Blixt (14), som vil være med å rigge scenen, forteller at det også vil bli samlet inn penger til Sykehusklovnene i salen gjennom helga.

Artikkeltags