Dreamscape videre til UKM-festivalen

Dansegruppa Dreamscape på Tynset imponerte stort under UKMs fylkesmønstring på Kongsvinger. Nå er de sendt videre til UKM-festivalen som arrangeres i Sandnes 21.–25. juni.

Artikkelen er over 3 år gammel

Dansegruppa Dreamscape på Tynset imponerte stort under UKMs fylkesmønstring på Kongsvinger. Nå er de sendt videre til UKM-festivalen som arrangeres i Sandnes 21.–25. juni.

DEL

– Det er veldig artig å få være med på noe så stort, sier Gard Lervang som ved siden av å være leder i Dreamscape går tredje året på musikklinja på Nord-Østerdal Videregående Skole.

Han var med UKM-festivalen i fjor også, men da danset han helt for seg selv.

– I år fikk jeg med meg Emilie Hagesveen Hagen, Irena Marcetic og Kristin Horten på å danne Dreamscape. De er vennene mine og kan å danse godt. Ambisjonen i UKM-festivalen er å få vist fram det vi har laget selv til et stort publikum. Vi skal framføre en veldig spesiell dans som ikke tilhører en spesiell sjanger, men som er ganske hiphop- og popinspirert. Hele poenget er å prøve å fortelle en historie som kan tolkes litt forskjellig. Som for eksempel at media påvirker deg veldig og kan ta over bevisstheten din, fortsetter han.

Gard forteller at Dreamscape ble startet cirka tre uker før lokalmønstringen på Tynset.

– Vi øvde ganske mye en god stund før lokalmønstringen på Tynset og fylkesmønstringen, men ikke til faste tider. Det blir litt travelt på grunn av skole og russetiden. Egentlig er det dansen jeg har lyst til å leve av, men det spørs om jeg kan jobbe med fridans eller med musikaler. Det er vanskelig å få noe fast som en liker innenfor dans og en kan ikke få det helt perfekt, sier han.

Hans Morten Ståland fra Folldal og Avenged Day fra Stor-Elvdal ble også sendt videre til Livestock i Alvdal.

Artikkeltags