130 elever rigger til aktivitet

AKTIV FOR DE AKTIVE: Arnfinn Uthus (fra venstre), Geir Prøven og Per Steinar Krogsæter med elever. (Foto: Cathrine L. Møystad)

AKTIV FOR DE AKTIVE: Arnfinn Uthus (fra venstre), Geir Prøven og Per Steinar Krogsæter med elever. (Foto: Cathrine L. Møystad)

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag vil rundt 2.000 grunnskoleelever være med på Aktiv for andre på Elverum folkehøgskule. Der har 130 elever vært i sving for å forberede arrangementet.

DEL

Elverum har tradisjon for å arrangere skoleløp der det samles inn penger til forskjellige typer bistandsarbeid i verden. For andre gang samles alle skolene på Elverum folkehøgskule for å gjennomføre sine løp. Noen for Namibia-foreningen, andre for Forut eller for folkehøgskolens prosjekt i Uganda.

– Her blir det felles start med idrettselevene fra ELVIS i tet, de minste løper runder inne på skoleområdet, de større løper lenger. I pausen blir det mange aktiviteter som elevene på folkehøgskolen står for, som musikk fra scenen, ansiktsmaling, veggmaling, og fotografering av alle eleven for å nevne noe. Elevene kan ta med mat sjøl, eller kjøpe mat her, sier Geir Prøven.

– Dette bidrar til å vise at Elverum er internasjonal by, sier varaordfører Arnfinn Uthus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken