Seks studenter klarte ny matteprøve

Høgskolen i Hedmark Hamar

Høgskolen i Hedmark Hamar Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Seks av de 16 søkerne til lærerutdanningen ved Høgskolen i Hedmark som tok ny matteprøve, kom gjennom nåløyet.

DEL

I august var det stor oppmerksomhet rundt det nye karakterkravet i matematikk ved landets lærerutdanninger. Bakgrunnen var at alle som skal ta lærerutdanning, må ha minimum karakteren fire fra det enkleste matematikkurset i videregående skole for å komme inn.

For å hjelpe søkere med dårligere karakter, ble det arrangert forkurs i matte i sommer. Disse forkursene hadde en enormt høy strykprosent. Ved Høgskolen i Hedmark (HH) var det bare 2 av 33 kandidater som sto. Etter klage på formelle feil, ble det besluttet å arrangere ny prøve ved flere læresteder, blant dem HH. Nå foreligger resultatet.

– Av de 16 som møtte til ny eksamen på Hamar, sto seks. De 10 andre strøk, noe som ga en strykprosent på 62,5. Nasjonalt ser det ut til at 89 møtte til ny eksamen, og at 33 av dem sto. 56 personer strøk, noe som gir en strykprosent på 62,9, opplyser kommunikasjonssjef Frode Skår ved HH.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) gir i en pressemelding uttrykk for glede over at flere nå har kvalifisert seg for lærerstudiet:

– Jeg er glad for at vi nå har enda flere kvalifiserte søkere som kan begynne på lærerutdanning nå i høst. De som ikke har bestått forkurset, har ikke strøket i matematikk, de har bare ikke klart å løfte karakteren sin fra en treer til en firer. Det kan være et krevende sprang. Jeg håper at de ikke vil gi opp sin ambisjon om å bli lærer. De kan for eksempel prøve å forbedre sin mattekarakter som privatist og søke igjen neste år, mener Røe Isaksen.

Artikkeltags