Hege fra Åsnes er i Tyrkia: – Vi har fått beskjed om at det er trygt

USIKKERHET: Reisen startet bra for Hege Cesilie Mobakk fra Åsnes. Så ble det gjort kuppforsøk, og plutselig ble alt usikkert. (Foto: Privat)

USIKKERHET: Reisen startet bra for Hege Cesilie Mobakk fra Åsnes. Så ble det gjort kuppforsøk, og plutselig ble alt usikkert. (Foto: Privat)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Behandlingsreisen til Hege Cesilie Mobakk fra Åsnes tok en brå og uventet vending. Lørdag opplevde hun portforbud, men det er nå opphevet.

DEL

– Vi har nå fått info om at alt er tilbake til normalen. Det blir vurdert dit hen at det er trygt for oss her, og behandlingen fortsetter som vanlig, sier Mobakk til Glåmdalen søndag ettermiddag.

Hun er på behandlingsreise i regi av Rikshospitalet. Lørdag var det usikkert om hun og reisefølget måtte evakueres, men det ble bestemt at det var tryggere å bli på stedet enn å bli fraktet til flyplassen.

Lørdag kveld fortalte Åsnes-kvinnen om væpnet vakthold og politi i gatene, men ellers stillhet. Det var mindre folk ute, og alle biler som skulle inn i Kusadashi måtte igjennom væpnet politikontroll.

– Pasientene på Balcova har for tiden portforbud på grunn av sikkerhetshensyn. Det snakkes om uroligheter i Izmir i Konak, men dette er ubekreftet, sa Mobakk lørdag kveld.

– Jeg er ikke redd, bare trist på vegne av tyrkiske venner som er berørt. Men enkelte i følget er engstelige og vil reise hjem, sa Mobakk.

Nå er det altså bestemt at hun fortsetter oppholdet.

– Det er ikke lenger portforbud, men vi oppfordres til å holde oss unna store folkemengder og demonstrasjonene i Konak i Izmir. Det gjelder å bruke vanlig sunn fornuft, ta forholdsregler, men fortsette som normalt. Situasjonen følges nøye, og vi blir informert hvis det skulle bli endringer i tingenes tilstand. Vi er veldig godt ivaretatt, oppsummerer Hege Mobakk.

Ø-TV: Utenriksminister Børge Brende om de siste dagers hendelser

  Ø-TV: Slik viser tyrkerne i Alanya sin støtte til presidenten

   Slik viste tyrkerne i Alanya sin støtte til president Tayyip Erdogan, i forbindelse med det militære kuppforsøket fredag kveld og natt til lørdag. Ved Taksim-plassen i Istanbul ble det avfyrt skudd i lufta for å vise presidenten støtte.

   Ø-TV: Skudd i gatene i Ankara

    Mens kampfly og kamphelikoptere fløy over byen, hørtes det skudd i gatene i Ankara fredag kveld.

    Artikkeltags