Bransjebladet Dagligvarehandelen rettet i februar søkelyset mot alkoholfritt øl, og der kom det fram at det ble solgt 13 prosent mer alkoholfritt øl i 2018 enn året før. Representanter for Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen forklarte veksten med bedre utvalg, økt fokus på sunnhet, samt at en høy andel yngre kunder forventer at det skal være et godt utvalg av alkoholfri drikke i butikkhyllene.

Her er et knippe alkoholfritt øl med noen av de ferskeste nyhetene:

Brooklyn Brewery: Special Effects Hoppy Lager

Ifølge bryggeriet er spesialeffekten i dette alkoholfrie ølet at det smaker som et vanlig øl. Et vanlig øl kan jo smake så mangt, men dette kobberbrune ølet har en innbydende humlearoma og en fruktig, bitter og god smak! Ølet er ikke brygget i USA, men på Carlsberg-bryggeriet i svenske Falkenberg.

Binding Brauerei: Clausthaler Dry Hopped

Akkurat som i Clausthaler Pale Lager er smaken av Cascade-humle bærende i dette ølet. Det kobberbrune, uklare ølet er smaksrikt med et tydelig og godt humlepreg både i smak og ettersmak. Tørrhumling går for øvrig ut på å tilsette ny humle i gjæringskaret en god stund etter at gjæringen har begynt.

Klokk & Co: OK!

Det Oslo-baserte Klokk & Co., som tapper ølet sitt på Arendals bryggeri, har tidligere lyktes godt med alkoholfritt øl. Da tenker jeg spesielt på FRIPA, en velsmakende IPA uten alkohol. Nå er det pils som står på menyen. Ølet heter OK!, og det er ganske ok. Det gylne ølet har en litt flat smak, men byr på bra bitterhet.

Ringnes Bryggeri: Munkholm Fatøl

Munkholm-serien fra Ringnes begynner også å bli ganske omfattende. Fatølet er et brunt øl med et hvitt skum, og det har en lett duft av korn. Ølet er friskt med en lett bitterhet og bra sødme. Dette er en type alkoholfritt øl som helt sikkert er et godt følge til mat på grunn av den nokså runde smaken.

Macks Ølbryggeri: Freeze Glutenfri

Freeze er en serie med alkoholfritt øl fra Macks Ølbryggeri. Et av ølene er ikke bare alkoholfritt, det er også glutenfritt. Ølet har et hvitt skum, og det lukter lett av korn og vørter. Derimot smaker det ikke så veldig mye, bortsett fra litt bitterhet i ettersmaken. Ølet blir rett og slett for anonymt.

Arendals Bryggeri: Explorer's Premium Lager

Det hjelper ikke så mye med en flott innpakning når innholdet ikke står i stil. Dette er et lyst alkoholfritt øl av den gamle typen, der vørterpreget dominerer. Explorer's Premium Lager er laget av Arendals Bryggeri for selskapet Nbev AS, og flaskeetiketten er utstyrt med flotte bilder fra norsk natur.