Navn: Erik Johan Hildrum

Alder: 47

Bakgrunn: Utdannnet Naturforvalter, arealplanlegger i Nes, Vågsøy og Elverum. Sjef i Trysil og Elverum.

– Jeg var opptatt av miljø og natur, og hadde nok sett for meg en jobb som innebar mye uteliv. Men så trakk Staten tilbake tilskuddet til miljørådgiverne som var opprettet i norske kommuner et halvt år før jeg var ferdig på Ås. 150 stillinger forsvant, og jeg begynte som arealplanlegger i Nes kommune da jeg var ferdig utdannet i 1998, sier Hildrum.

– Hva brukte du den første lønna di til?

– Vi investerte i oppvaskmaskin. Det er utrolig kjedelig å vaske opp. Siden har vi aldri vært uten oppvaskmaskin, sier Hildrum og ler.

Vi er altså kona Nina Nordhagen Hildrum og døtrene Mari, Olea og Eline som har bodd i Vestby i Trysil de siste 18 åra, etter å bodd både i Nes og på Vågsøy. Erik og Nina traff hverandre på folkehøgskole i Valdres.

–Jeg anbefaler alle ungdommer å begynne på folkehøgskole. Det er det året i livet mitt jeg utviklet meg mest. På folkehøgskole får du åpnet øyne for så mange sider av livet. Jeg ble friere og fikk mer sjøltillit på folkehøgskolen, og så traff jeg jo kona mi der, sier Hildrum.

Da plansjef Britt Søgaard i sommer sa opp jobben i Elverum for å bli arealplanlegger i Hamar ble arealplanlegger Hildrum konstituert som enhetsleder arealplan som det heter. Nå har han fått jobben permanent, og skal styre arealplan i Elverum framover.

Det lå i grunnen i korta at han skulle overta da Søgaard forsvant. Han har sju års erfaring som plansjef i Trysil kommune, og stillingen til Søgaard ble inndratt for å spare penger, så sjefsstillingen ble kun utlyst internt.

Ny på jobben

Hver uke tilbringer vi flere timer på arbeidsplassen vår. Mange av oss er avhengig av en jobb, og mye av livet styres rundt denne. Å skifte arbeidsplass er derfor en stor begivenhet for mange. Enten man er leder eller ansatt, kreves det mye å skifte miljø. Ny på jobben er en nysatsing i Østlendingen der vi skriver om mennesker som har skiftet jobb.

Det må ikke være en «viktig» stilling i selskapet. I for eksempel en liten bedrift som har gjort få utskiftninger, kan det være kjempestort å få en ny medarbeider. I denne nysatsingen kan du stolt vise fram din nye kollega.

Ta kontakt med randi.undseth@ostlendingen eller redaksjonen@ostlendingen.no med dine tips.

– Hva kjennetegner en god sjef?

– Det er en som er tydelig, som bryr seg om medarbeiderne og er trygg og stiller opp når det stormer.

– Hvorfor er det så viktig med planer?

– Fordi det gir forutsigbarhet for innbyggere, utbyggere og samfunnsutviklingen. ikke minst sikrer gode planer likebehandling. Alle vet hva som gjelder og hva de har å forholde seg til.

– Jeg blir sjelden sint på jobben, men en gang tente jeg skikkelig. Det var da en utbygger beskyldte oss for å være rasister fordi han var utlending og ikke fikk gjøre som han ville. En slik beskyldning vil jeg ikke ha på meg. Vi behandler faktisk folk likt!

– Hva er det viktigste dere jobber med nå?

– Det som brenner nå er å få på plass arealplanen for Vestad. Det har vært gjort flere forsøk, men vi vet ikke helt hvilken retning vi skal gå. Det er så mange grunneiere der, både private og offentlige. Utfordringen er å få partene til å snakke sammen om retningsvalget.

– Det som haster aller mest er en plan for Vestad nord og Skansen-området. Sannsynligvis må vi dele opp planen og ta den først, sier Hildrum.

Plansjefen tilbringer det meste av arbeidsdagen innendørs., men har tatt naturen med inn på kontoret i form av en stor, innrammet elefant, og ei tegning av den store interessen hans ugler. Fritida tilbringes ofte og gjerne på uglesafari. Begge bildene er tegnet av døtre.

– De har vært aktive kulturskoleunger alle tre, og det har de ikke arvet fra meg, sier den stolte far.

– Elefantbilde har vært med på finalen i Ungdommens Kulturmønstring i Trondheim og er tegnet av Olea Hildrum og Hans Christian Støbak. Jeg var så heldig å få det som gave. Ugletegningen har datter Mari tegnet til sin ugleinteresserte far.

– Hva er det med ugler som gjør dem så interessante?

– Uglene er annerledes enn andre fugler. De er nysgjerrige og lurer på hvem du er om du kommer innpå dem. Det er fantastisk å komme innpå fem perleugleunger som sitter på en gren, og alle triller hodene rundt for å se hvem du er.

Hva er det flaueste du har opplevd på jobben?

– Tja, jeg har hukommelse som en undulat og kommer ikke på noen spesiell hendelse, men det er alltid flaut når brev blir liggende for lenge, spesielt når svaret er nei.

–Ellers må jeg tåle en del kjeft, men det preller greit av, det er en del av jobben. Som regel ender slike samtaler roligere enn de startet når folk har fått luftet frustrasjonen sin, og jeg har fått forklart vår holdning i saken.

– Hvor er du om 10 år?

– Da bor jeg fortsatt i Trysil og jobber med arealplanlegging, sier Erik Johan Hildrum