Gå til sidens hovedinnhold

Utlyser navnekonkurranse for ny storbarnehage i Løten

Artikkelen er over 2 år gammel

Planleggingen av ny barnehage i Løten sentrum med seks avdelinger er i gang. Nå inviterer kommunen til navnekonkurranse.

Frist for å foreslå navn på den nye storbarnehagen er 1. oktober 2019. Det er om lag ett år før byggestart og to år før den nye barnehagen skal stå klar.

Den nye barnehagen skal erstatte dagens tilbud i Skøienhagan og Ryli barnehager, samt den midlertidige avdelingen Kongla i Sentralen, til sammen fem avdelinger.

– Vi ønsker at navnet skal passe til en barnehage, og det skal ikke inneholde navnet til noen av de eksisterende barnehagene. Ellers er det fritt fram for å komme med gode forslag, sier Iren Skyltbekk og Ingrid Bjørnstad, som er styrere på henholdsvis Ryli og Skøienhagan barnehage.

Reguleringsplanen ligger ute til høring i disse dager, og det kommende året skal brukes til mer detaljplanlegging og forberedelser. Barnehagen skal bygges der Skøienhagan barnehage er i dag, men planområdet blir større, og det blir utvidet parkeringsplass ved Løtenhallen.

Budsjettrammen er på 50 millioner kroner. Bygningen blir på 1.420 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Barnehageavdelingene er tenkt plassert i første etasje, mens det blir fasiliteter for personalet i etasjen over. Ifølge skisseprosjektet er det dimensjonert for 27 ansatte.

Det er foreløpig ikke avgjort hva eiendommene Ryli og Sentralen skal brukes til når den nye barnehagen åpnes, etter planen i august 2021. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth har tidligere antydet at de to sentrumsnære eiendommene kan bli solgt og utviklet til boligformål.

Det er heller ikke funnet midlertidige lokaler for barna i Skøienhagan barnehage i byggeperioden fra høsten 2020, men kommunens eiendomsavdeling jobber med å finne en løsning.

Les også

undefined

 

Kommentarer til denne saken