(Hamar Dagblad)

Og det er en sjangermessig sprikende bukett som blir å se på Klubbscene Rolf Jacobsen utover høsten. Hardtslående Adsecula med vokalist Henrik Langgård i spissen innleder en høst med lokal satsing, og lover et skikkelig spillesugent band.

– Det er mye spilleglede som nå skal få utløp, sier Langgård.

Nytt album på gang

Bandet, som har hentet sin inspirasjon fra blant andre Metallica, Iron Maiden, Machine Head og Avenged Sevenfold, har drevet på siden 2014, men tok en pause på grunn av studier i utlandet. Nå er de tilbake og når konserten går av stabelen har de også et nytt album klart.

– Planen var alltid at vi skulle gjenoppstå. Vi er fire kompiser som går godt i lag og trives utrolig godt på scenen, men det er litt nerver knyttet til det nå, siden det er så lenge siden sist. Albumet kommer i august, dersom alt går etter planen. Dette er et album vi egentlig har hatt klart i flere år. Vi startet å spille inn på høsten i 2018, men så måtte vi spille inn noe på nytt og gjenerobre tapte datafiler fra en harddisk. Vi ble ferdige med innspilling etter mye om og men i 2020, men pandemien herjet fortsatt, så vi bestemte oss for å drøye slippet en stund. Plata var ferdig mastret for et år siden. Dette er materiale som kunne ha sett dagens lys for lenge siden, men ting tok litt lengre enn planlagt, sier Langgård som mange sikkert vil kjenne igjen fra HA hvor han jobber som frilansjournalist.

Gutta bor litt spredt nå, men har sitt utspring i Ringsaker.

– Stor bredde

Spellemannsnominerte Sweetheart med modølen Anne Mette Hårdnes som vokalist kommer med sin lavmælte americana 17. september, og tar det hele litt ned etter at Adsecula har vært det.

– Vi har lenge hatt en ambisjon om å være en arena for lokale aktører. Det har jo spilt mange lokale band og artister her tidligere, men konsertrekka som kommer i høst blir mer å regne som en serie konserter, sier utleieansvarlig og produsent ved Hamar kulturhus, Rune Kristian Haugen.

Han er fornøyd med å kunne tilby fem konserter som trolig lokker til seg forskjellig publikum.

– Det er en stor bredde i konsertene, forteller han.

Cacadou, som ikke hadde anledning til å være til stede under presseseansen tirsdag, inntar scenen 21. oktober.

– Dette er gutter vi kjenner godt til, og som har spilt i ulike band i Hamar siden de begynte å øve på den gamle pikeskolen for omtrent 30 år siden. De har også laget filmmusikk for NRK, forteller Haugen.

24. september blir det endelig den bebudede konserten med The Police Recruits. Konserten med bandet fra Brumunddal har stått på kulturhusets program lenge, men nå skjer det endelig.

– Vi spiller låter fra The Police og har 13-14 låter på menyen, forteller bandets vokalist Rune Sørheim som tror det kan bli flere tributekonserter rundt omkring.

– Vi tror vi er det eneste bandet i Norge som er et rent tributeband for The Police, så det kan være at vi skal vise oss fram i andre deler av landet også, sier han.

Mer hardrock

Om konserten med Adsecula 10. september skulle gi mersmak sånn sjangermessig blir det mer hardrock en snau måned seinere. 8. oktober kommer nemlig Exposed på scenen. Løten-bandet befinner seg i den relative tunge delen av spekteret, og platedebuterte så tidlig som i år 2000. Etter det er det kun blitt en singel, men nå skjer det ting igjen.

– Dette er jo et slags comeback, men vi har senket ambisjonsnivået noen hakk nå som vi er blitt eldre. Nå tenker vi mest på å spille for å ha det moro, sier Amund Holmen og Terje Stian Flagstad fra bandet.

Publikumskapasiteten er på 175 personer, og det er mulig å kjøpe forfriskninger underveis. Bandene må, som på de fleste andre arenaer, betale leie for bruk av salen. Med tanke på hva de får for prisen var ikke det så vanskelig valg.

– Her er alt på stell rent teknisk, og man finner neppe noe billigere her i byen, sier Langgård.

– Jeg har spilt her tidligere og synes det er veldig ålreit her. Prisen er også fin, sier Sørheim.