Gå til sidens hovedinnhold

Uttalelse fra Utdanningsforbundet Elverum angående sykehussaken

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i Utdanningsforbundet Elverum stiller oss svært kritisk til forslaget om å legge ned dagens akuttsykehus i Elverum. Nærhet til helsetilbud for vår region i Innlandet er vesentlig for innbyggerne. Sykehuset er også en av få store arbeidsplasser i kommunen. Dette gjelder ikke minst høykompetansearbeidsplasser, noe som er viktig for utvikling av vår region.

Ifølge beregninger som kommunedirektøren i Elverum har gjort vil tap av dagens sykehus med 6-700 stillinger på få år medføre en reduksjon av innbyggere på 3000 i Elverum kommune. Regnestykket er enkelt og fatalt, både for befolkningen i Sør-Østerdalen og Elverum som kommune. Nedleggelse av sykehuset i Elverum vil medføre et inntektstap på 160 millioner kroner årlig. Barnehage og skole i Elverum vil miste et betydelig antall barn og elever. Dette vil igjen kunne føre til tap av arbeidsplasser og tap av fagmiljø innen utdanningssektoren i Elverum.

Styret i Utdanningsforbundet Elverum
v/ Gunhild Grindjordet, leder

Kommentarer til denne saken