Værmeldingen på Yr.no for resten av onsdagen er mildt sagt dyster. Det er meldt jevnt med regn i Elverum onsdag ettermiddag og kveld. I Trysil vil det kunne falle opp mot 8 mm nedbør før dagen er omme.

På Rena er det meldt om lyn og nærmere 5 mm nedbør.

– Resten av dagen ser ut til å være preget av ustabile luftmasser og det er derfor fare for flere byger, sier vakthavende meteorolog Per-Egil Haga ved meteorologiske institutt.

Solør ser ut til å slippe de verste bygene.

Lyn og torden

Det er ventet at det kan komme en del lyn og torden i regionen utover ettermiddagen.

– Det har allerede gått noen byger. Utover dagen er det fare for at bygene fører med seg noe lyn og torden, men tordenværet vil ikke dekke store områder, sier Haga.

Haga opplyser at nedbøren som kommer i bygene utover dagen ikke kommer til å skape store problemer som overvann og flom i bekker.

Gråværet ser ut til å følge oss inn i morgendagen.

– I morgen er det litt av det samme været. Det er fare for byger også i morgen, særlig på ettermiddagen og kvelden. Mellom bygene ser det ut som skylaget slipper gjennom solen noen ganger. Skyene vil dominere, men det blir altså litt sol og brukbare temperaturer.

Helgeværet kan by på frost

Haga forklarer at luftmassene som skaper ustabilt vær onsdag og torsdag ser ut til å stabilisere seg inn mot helgen. Det betyr at vi enn så lenge kan se fram til godvær.

– Det kan gå en regnskur fredag, men bygeværet kommer ikke til å dominere på fredagen. På lørdagen vil luftmassene stabilisere seg enda mer, det blir dermed en ganske solrik helg med cirka 20 grader, sier Haga.

Til tross for godt vær vil nattetemperaturen kunne få folk til å trekke dyna godt over hodet.

– I Nord-Østerdal kan nattetemperaturene smyge seg ned mot null, sier Haga.

Tidligere i sommer ble det meldt om minusgrader i Folldal.