– Våler Lions jobber med ulike prosjekter i løpet av året som vi tjener penger på. Vi har blant annet tulipanaksjon, loddsalg og fugleneksalg på vinteren som gjør at vi får inn en del penger. De pengene vi tjener gir oss mulighet til å blant annet gi hjertestartere til kommunen, forteller president i Våler Lions, Kjell Ivar Berget.

En trygghet

Blant de grendene som får tildelt hjertestarter er blant annet Risberget. Styremedlem i Risberget IL og Risberget kulturhistorisriske forening, Bjørg Risberg, forteller at det er en trygghet å ha hjertestarter i grenda.

– Det er langt opp til Risberget. I tillegg er det dårlig vei opp dit, så ambulansen kan ikke kjøre så fort som den ønsker. Da er det veldig fint for oss som bor der å vite at vi har hjelp hvis vi trenger det, sier Bjørg.

– Våler Lions jobber hovedsakelig med ungdom og rus, men vi gjør også ting som dette som hjelper hele kommunen, forteller Kjell Ivar.

Kjell Ivar er også utrykningsleder i brannvesenet, og han forteller at brannvesenet har hatt bruk for sin hjertestarter flere ganger.

– Det er veldig viktig at folk har tilgang på hjertestarter, særlig på de plassene som er litt lenger unna.

Unge og rus

Lions Norge er en frivillighetsorganisasjon som har som mål å gjøre samfunnet til et bedre sted for alle.

– Det kan sammenlignes med Røde Kors, men Lions går mer i dybden i lokalsamfunn, forteller Kjell Ivar.

Våler Lions har jobbet mye med ungdom og rus. De har blant annet et samarbeid med Nabo'n i Våler, som gjør det mulig for unge og komme å kjøpe middag for en billigere penge.

– Vi har skaffet prosjektor til Nabo'n slik at det går an å se på film der. Det er utrolig viktig at ungdom har et sted å gå til, slik at de ikke finner på andre ting, sier Kjell Ivar.

Hjertestarter kurs

I august skal Våler Lions holde kurs om hjertestarterne som har blitt utdelt. Det gir de som har fått tildelt hjertestarterne mulighet til å være klare hvis de skulle få bruk for den.

– Hjertestarterne er veldig lette å bruke, og den forteller deg hva du skal gjøre. Likevel er det viktig å være på den sikre siden hvis uhellet først er ute.