Kunsten blomstrer på den gamle jernbanestasjonen i Våler

STILLER UT: Klare for utstillingen på jernbanestasjonen er fra venstre Bjørn Nordby, Marit Sigfridstad, Marit Ekeberg, Hege Edin, Knut Kjeldsen, Linda May Mellingen og Turid Evang.

STILLER UT: Klare for utstillingen på jernbanestasjonen er fra venstre Bjørn Nordby, Marit Sigfridstad, Marit Ekeberg, Hege Edin, Knut Kjeldsen, Linda May Mellingen og Turid Evang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De har etablert et kunstnerforum og fått en plattform der de skal presentere sin egen kunst og ha en møteplass for egen utvikling og spesielle interesse. I den gamle jernbanestasjonen skal de sette opp utstillinger, holde kurs, utøve forskjellige aktiviteter innenfor kunstbegrepet.

DEL

Det er jernbanestasjonen i Våler som blir tilholdsstedet, og de 15 medlemmene i Våler Kunstnerforum åpner lørdag en utstilling på stasjonen som er åpen denne helga og de fire siste dagene neste uke. Utstillingen heter «Er i gang», og medlemmene i kunstnerforumet karakteriserer den som frodig og viser det kunstneriske mangfoldet blant medlemmene.

Mye på gang

– Utstillingen består av malerier i olje, akryl og akvarell, tegninger i kull, pastell og penn, kobbergrafikk og digitalgrafikk. Det er lærarbeider, bøker, skulpturer i tre, leire og mixed media og interiørgjenstander, diktbøker, barnebøker og mer til. Vi håper at publikum kommer og vil gå på oppdagelsesferd gjennom stasjonen. Trolig vil alle finne noe de liker, sier leder i nye Våler kunstnerforum, Hege Edin, og meget sentrale Turid Evang

SKULPTURER OG MALERIER:  Det er mye spennende å se nærmere på under utstillingen.

SKULPTURER OG MALERIER: Det er mye spennende å se nærmere på under utstillingen. Foto:

De som stiller t er Hege Edin, Cristina Getz, Inge Lundeby, Knut Kjeldsen, Turid Evang, Yngvill Knutson, Henrikke Wangenheim, Marit Ekeberg, Marit Heier, Anne Christine Monsen Silkoset, Monica Iselin Evang, Linda May Mellingen, Marit Sigfridstad, Bjørn Nordby og Anne Koht Walmsnæss.

Det nye kunstnerforumet har mye på gang alt denne vinteren. Blant annet skal man ha åpne lørdager på stasjonen. Det starter altså med utstillingen som åpner lørdag.

VARIERT: Det er en variert utstilling man kan se nær utstillingen "Er i gang"  åpner lørdag.

VARIERT: Det er en variert utstilling man kan se nær utstillingen "Er i gang" åpner lørdag. Foto:

* Neste lørdag blir det så lansering og signering av Turid Evangs nye bok «ILD i undring og diggis», og da spilles ildmusikk på glykofon (kosmiske trommer).

* Første lørdag i mars blir det utstilling av akvatusjoner som medlemmene i forumet har jobbet med flere dager i uken siden jul. Det handler om en spennende maleteknikk full av energi og glede, sier Evang.

* De to neste lørdagene i mars blir det litteraturdager på jernbanestasjonen, som nå er i ferd med å bli en kulturstasjon.

* Lørdagen etter blir det så en fotoutstilling.

* Siste lørdag før påske blir det demonstrasjon av lærarbeider og utstilling med tema lær, skulptur og materiellteknikker.

Kunstfestival

Under Våler-dagene i 2018 hadde man den første utgaven av Våler kunstfestival med utstillinger i over 20 forskjellige hus i Våler sentrum og nærmeste omegn. Det ble en kjempesuksess der folk vandret på en kultursti og fikk med seg mange kunstneres utstillinger.

– Vi har planer om å lage en slik festival også i år. Vi er blitt oppfordret til å gjøre det og kommer til å gjøre det. Dette tar vi på strak arm, og vi er i gang med å registrere mulige lokaler. Skjer det ikke noe uforutsett, skal vi lage en stor og variert kunstfestival under Våler-dagene, sier Turid Evang.

Når det gjelder kunstnerforumet, skal det bestå av kunstnere i Våler. I tillegg har man åpnet for gjestemedlemmer og har alt fått det fra andre kommuner og fra Sverige. Forumet består av visuelle kunstnere og forfattere. Styret skal alltid bestå av kunstnere fra Våler.  

Artikkeltags