De vil surfe på Sp-bølgen og kapre ordføreren i Våler

SENTRALE: Sentrale i Våler Sp og med stor tro på et bra valg er fra venstre Ivar Arnesen, Hans Robert Morønning, Ivar Krekvik og partiets ordførerkandidat, Ola Cato Lie.

SENTRALE: Sentrale i Våler Sp og med stor tro på et bra valg er fra venstre Ivar Arnesen, Hans Robert Morønning, Ivar Krekvik og partiets ordførerkandidat, Ola Cato Lie. Foto:

– Målet er å få gjennomslag for Sp-politikk. For å få til det, trenger vi posisjoner, som for eksempel ordførervervet. Vi går for det. Så får vi se hva og hvem som blir samarbeidskonstellasjoner etter hvert.

DEL

Våler Sp er på offensiven og har helt klart ordførerposisjonen i sikte.

– Vi fikk 30 prosent oppslutning i Våler ved sist stortingsvalg. Selv om stortingsvalg og kommunevalg er en god del forskjellig, har det nå blåst en såpass sterk Sp-vind at vi tillater oss å ha forventninger i Våler, sier en av Sp-veteranene, Ivar Krekvik.

Med 30 prosent oppslutning i et kommunevalg vil man få rundt seks- av de 19 mandatene ni forskjellige lister skal kjempe om i Våler.

Skole og aktivitetshus

Å komme i mål og få fullført prosjektet med ny skole og aktivitetshus er det som står aller øverst på lista for Våler Sp nå. I tillegg kommer de sakene alle er enige om må løses til beste for bygda og innbyggerne.

– Vi må se til å få fullført dette prosjektet og gjøre denne investeringen en gang for alle. Nå kan vi ikke utsette dette lenger. Det fjerde alternativer med Lanternen 3 er det som ser mest realistisk ut. Nå gjelder det bare å få det gjennomført, sier Ivar Arnesen, som var den foreløpig siste Sp-ordføreren i Våler.

– Denne saken er vel alle partier og lister enig om må fullføres?

– Det kan se slik ut, men vi makter jo ikke å komme i mål med det. Jeg håper virkelig at det ikke dukker opp flere alternativer nå Det er alt brukt for mye penger på stadig nye utredninger uten at vi er kommet særlig lenger fra gang til gang. Prosessen har ikke vært god, sier Arnesen.

Informerte fylkestoppene

Toppkandidatene til Innlandet Sp til fylkestingsvalget har vært på signingsferd. Alle 46 kommuner i det nye fylket Innlandet skal besøkes før valget. Tirsdag var delegasjonen innom Grue, Åsnes og Våler.

– Det er viktig for oss å knytte kontakt med listekandidatene og Sp-partiene i kommunene. Vi gjør det for å bli kjent med hverandre, og for at vi skal bli informert om hva de enkelte kommunene ønsker av hjelp fra fylkestinget når det er valgt og satt sammen, sier Sps fylkestingstopper, Aud Hove og Stein Tronsmoen.

PÅ BESØK: Stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl, førstekandidat til Innlandet Sp, og andrekandidat Stein Tronsmoen, reiser nå rundt og besøker alle kommuner i det nye Innlandet før valget. Her er de i grønne omgivelser i Våler.

PÅ BESØK: Stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl, førstekandidat til Innlandet Sp, og andrekandidat Stein Tronsmoen, reiser nå rundt og besøker alle kommuner i det nye Innlandet før valget. Her er de i grønne omgivelser i Våler. Foto:

I løpet av turen gjennom Solør fikk de innspill om viktigheten av å sikre Solør videregående skoles framtid. De så på det nye beredskapssenteret i Åsnes med tjenester i nærheten av der folk bor.

– Det er positive ting som skjer, som for eksempel at Luxo i Grue og Lilleborg i Åsnes nå tar produksjon hjem til fabrikkene i Grue og Åsnes, og at det gir nye arbeidsplasser. Da er det også viktig at Solør videregående skole består og utvikles videre og kan gi de unge den utdannelsen de trenger til de nye arbeidsplassene i Solør, sier Hove og Tronsmoen.

Artikkeltags