Gå til sidens hovedinnhold

Fikk nok en internasjonal pris – nå stiller han ut på kunststien i Våler

Artikkelen er over 2 år gammel

I april var Sigmund Nyberg i New York og tok imot nok en internasjonal kunstpris. Det var ATM`s Top 60 Masters Award. I tillegg ble en helsides omtale i verdens største kunstmagasin, Art Tour International»quot;.

Nå stiller Nyberg, opprinnelig fra Våler, men bosatt i Oslo de siste 23 årene, ut på kunststien i Våler i forbindelse med Vålerdagene. Han er å finne på Heia Hotell og startet dagen bra med flere salg fra dørene ble åpnet. Han hadde for øvrig utstilling også i New York i forbindelse med prisutdelingen. Det var den tiende internasjonale prisen Nyberg ble tildelt siden 2015.

– På slike utstillinger er det ikke salg av betydning. Det er ikke salgsutstillinger, men en måte å promotere seg på, sier Nyberg.

Best i Våler

Når det gjelder salg, er hjembygda Våler et av de absolutt beste stedene, forteller han.

– Jeg stiller ut minst en gang i året i Våler. Det er greit å ha en utstilling i Våler og en i Elverum en gang i året. Jeg blir alltid godt tatt imot her. Folk er positive, og handelen går bra, sier Nyberg.

Hans form er abstrakt, ofte med innslag av figurative elementer, og bildene hans får ofte betegnelsen spirituelle av publikum.

– Jeg håper jeg kan gi publikum positive impulser å bygge videre på når de ser mine bilder, sier Sigmund Nyberg.

Nå jobber han med å skape seg et internasjonalt navn, noe han er godt i gang med når man kan telle 10 internasjonale priser i løpet av de tre siste årene. Det har rett og slett tatt av de siste årene.

– Det henger nok en god del sammen med at jeg etter å ha pensjonert meg har hatt mulighet til å jobbe på heltid med dette, sier han.

Kunststien i Våler er absolutt å anbefale for dem som teller på knappene om de skal gå den fra Sentralgården i nord gjennom sentrum til Våler Omsorgssenter i sør med i alt 30 utstillere i en rekke spennende lokaler blant andre låven på Kirkelund, stabburet ved omsorgssenteret og inne på selve omsorgssenteret. Det er rett og slett bare å kaste seg ut på vandringen.

Litteratur

Litteraturhjørnet i kommunelokalet hadde også mye spennende å by på. Flere forfattere var på plass med sine bøker. De fortalte samtidig om sine forfatterskap. I alt skal 10 lokale forfattere gjøre det. Litteraturhjørnet fortsetter i dag.

Utover fredag ettermiddag kom det stadig flere folk til Vålerdagene. Veteranbilparaden var veldig interessant for mange, og underholdningen, bodsalg, boder med informasjon og folkelivet i sentrum med avsluttende fester trakk som vanlig mange.

Lørdag fortsetter det hele med et meget fyldig program fra tidlig morgen da Våler Bondelag inviterer til gratis frokost.

Kommentarer til denne saken