Flere hundre møtte opp og hyllet gulljenta Nora (16) fra Våler

BLE HYLLET: Nora Midtsundstad  med gullmedajen fra ungdommens vinter-OL ble hyllet av fra venstre leder i ungdomsrådet i Våler, Andreas Lande, ordfører Ola Cato Lie, leder i Vaaler IF, Arild Lande, og leder i skigruppa i Vaaler IF, Kristian Dalen.

BLE HYLLET: Nora Midtsundstad med gullmedajen fra ungdommens vinter-OL ble hyllet av fra venstre leder i ungdomsrådet i Våler, Andreas Lande, ordfører Ola Cato Lie, leder i Vaaler IF, Arild Lande, og leder i skigruppa i Vaaler IF, Kristian Dalen. Foto:

Vinterfesten fortsetter på det som etter hvert ble bar bakke igjen. Men det stoppet ikke folk fra å være med på de første begivenhetene. Som blant annet var å hylle gulljenta Nora.

DEL

For Nora Midtsundstad kom for kort tid siden hjem fra ungdommens vinter-OL i Sveits med gullmedalje rundt halsen. Hun var med på det norske laget som tok gull i Nordic Mix der to, blant annet Nora hoppet, to gikk langrenn, og to gjorde begge deler.

FORTJENT: Fortjent heder til Nora overrekkes av Kristian Dalen og Arild Lande i Vaaler IF. Linnea Nyberg og Amund Vestby Kornstad fikk stille Nora spørsmål om OL-deltakelsen.

FORTJENT: Fortjent heder til Nora overrekkes av Kristian Dalen og Arild Lande i Vaaler IF. Linnea Nyberg og Amund Vestby Kornstad fikk stille Nora spørsmål om OL-deltakelsen. Foto:

Før ungdomsrådet satte i gang filmen Frost på utekinoen ved kajakkhuset i Vålbekksundet, ble Nora presentert for publikum. Linnea Nyberg og Amund Vestby Kornstad fikk stille henne noen spørsmål rundt hennes prestasjon. Kristian Dalen og Arild Lande fra Vaaler IF, som er Noras klubb, overrakte diplom og et utstyrs- og aktivitetsstipend på 15.000 kroner.

Ordfører Ola Cato Lie overrakte blomster og lovet at det fra kommunen skulle komme noe mer når man bare fikk på plass statuttene for hvordan kommunen skal hedre sine utøvere når de setter Våler på idrettskartet, slik Nora Midtsundstad gjorde med sitt gull fra ungdommens vinter-OL.

Etter hyllesten av Nora var det så utekino med filmen Frost på storskjerm. Frammøtet var imponerende med rundt et par hundre personer til stede. Sur sno fra nordvest fra Glomma var det ikke så mange som tenkte på.

FOLKSOMT: Mange kom for å overvære hyllesten av Nora og se filmen Frost i friluft.

FOLKSOMT: Mange kom for å overvære hyllesten av Nora og se filmen Frost i friluft. Foto:

Vinterfesten startet lørdag kveld med barnas kulturmønstring og UKM.

De som skal representere Våler under fylkesmønstringen i Trysil i slutten av april er Aurora Kirkelund med akvatusonskunst, Marlene Halberg med fotografi, Barge Karlsen Elvsaas med musikk, og Kaja Lund med musikk.

Artikkeltags