Ildsjelene har oppgradert vinteranlegget: Nå kan det brukes året rundt

FLOTT: Emma Oterhaug er en av mange unge fotballspillere i Våler som nå kommer til å boltre seg på den nye banen.

FLOTT: Emma Oterhaug er en av mange unge fotballspillere i Våler som nå kommer til å boltre seg på den nye banen. Foto:

Skolen er lagt ned for lenge siden, men det er fortsatt liv og røre på skoleplassen i Ranum i Våler. Det var en ishockeybane på plassen som ble mye brukt om vintrene. Nå har ildsjeler rustet den opp til et helårsanlegg med kunstgras, kiosk, redskapsbu, flomlys og alt utstyr som trengs til barnefotballen.

DEL

Rapp stadion heter anlegget. Navnet kommer av at idrettslaget i grenda en gang i tiden het nettopp Rapp før det skiftet navn til Hasla IF.

Det var Bjørnar Oterhaug, småbarnsfar og aktiv i barnefotballen i Våler, som bestemte seg for å dra i gang en opprusting av den gamle ishockeybanen til å bli en ballbinge i superklassen.

Å få med folk på dugnad har ikke vært noe problem. Folk har stilt opp. Personer mellom fem – og 80 år har tatt sine tak, og resultatet er blitt imponerende.

Foto:

Skikkelig dugnadsvilje

De gamle vantene er rustet opp og nå bekledd med reklame. Næringslivet har bidratt sterkt og får sin reklameplass i gjengjeld. Rundt 70 sponsorer er med i prosjektet, og det er lagt ned 2000 dugnadstimer. Det gamle kunstgraset i Kanonhallen på Haslemoen er blitt underlag på den nye banen ved Hasla skole. Neste uke blir det en markering og offisiell åpning av anlegget, som det alt er spilt flere kamper med treerfotball og femmerlag på.

Nå skal det nye flomlysanlegget opp og vil gjøre det mulig å bruke banen etter at mørket har lagt seg utover høsten og vinteren.

– Vi har ikke planlagt vintertreninger her, men det går selvsagt an hvis det blir lite snø og ikke for kaldt. Men vi skal tidlig i gang på våren og holde på til langt på høst i årene framover. Anlegget vil selvsagt kunne brukes av andre også når det ikke er opptatt av barnefotballen, som er prioritert, sier Bjørnar Oterhaug.

;ÅL: Fra venstre Bjørnar Oterhaug, mannen bak opprustingen, Emma Oterhaug og Ivar Arnesen, en gang i tiden måltjuv på Vaaler IF i Fellesserien, nå ildsjel i grenda og kommunepolitiker.

;ÅL: Fra venstre Bjørnar Oterhaug, mannen bak opprustingen, Emma Oterhaug og Ivar Arnesen, en gang i tiden måltjuv på Vaaler IF i Fellesserien, nå ildsjel i grenda og kommunepolitiker. Foto:

Han forteller at det er gjennomført åtte stordugnader i løpet av sommeren pluss at mange har vært på plass utenom disse dugnadene og gjennomført diverse arbeider. Med det kan Vaaler IFs barnefotball boltre seg på anlegget, og det er et gratistilbud også til dem som vil leke med fotballen på anlegget når ungene ikke er i sving.

– Vi skal sette opp en tidsplan slik at alle ser når det er ledig, sier Bjørnar Oterhaug.

Mer på gang

Det kommer ikke til å stoppe med baneanlegget. Hasla har også et svømmebasseng som nå er tomt for vann. En komité i grenda har jobber en stund med muligheten til å fylle det opp igjen og drive svømmeopplæring og terapibad.

– De planene aktualiserer seg nå etter det er vedtatt at Våler kommune skal bygge ny skole og aktivitetshus med svømmebasseng. Jeg har god tro på at vi skal få til noe med det, sier Ivar Arnesen, en av ildsjelene i grenda.

Artikkeltags