Ingen Strætmart'n i år

IKKE I ÅR:  Slike tilstander blir det ikke i Strætåsen denne vinteren.

IKKE I ÅR: Slike tilstander blir det ikke i Strætåsen denne vinteren. Foto:

Det blir ingen Strætmart'n i Strætåsen i Våler denne vinteren heller. Meningen var at den skulle arrangeres lørdag 24. februar. Av flere årsaker blir det ikke noe av.

DEL

– Det har vist seg at det er en rekke andre arrangementer som er vanskelig å konkurrere med på samme dag. Ole Ivars skal spille i kommunelokalet i Våler. Det er vinter-OL, Røros-mart`n og vinterferie. Når det i tillegg er veldig få som kan stille opp og ta tak med selve arrangementet, blir det vanskelig å gjennomføre det hele. Beklagelig, men den 24. februar var eneste dag vi kunne fått stort nok mannskap. Når det kolliderer med så mange andre store arrangementer, finner vi det riktig å avlyse, sier Thomas Bråten i Stræte vel.

– Men dere har ikke gitt opp Strætmart'n helt?

– Vi vil gjerne fortsette. Men det betinger nok at vi makter å arrangere den neste vinter. Nå blir det andre året på rad uten dette arrangementet, og det vil være vanskeligere og vanskeligere å komme i gang igjen jo lenger det blir mellom arrangementene, sier Bråten.

Strætmart'n er arrangert tre ganger, og spesielt de to første gangene ble det stor suksess med nærmere 1500 personer innom første året og omtrent det samme andre gangen. Meningen var å ha mart'n sist vinter, men da var det nesten ikke snø.

Nå er det altså kollisjoner med en rekke andre begivenheter, og når det i tillegg var usikkert om lasskjørerne fra Malung i Sverige kunne komme denne dagen, var det egentlig ikke annet å gjøre enn å avlyse.

Thomas Bråten forteller at man har ideer om hvordan man skal kunne bringe Strætmart'n et hakk videre, og at han håper det skal la seg gjøre. Men det blir altså ikke denne vinteren.

Artikkeltags