Med en skikkelig vinter blir det også snøskulpturpark foran kommunelokalet i Våler

BLIR TOPP: – Skikkelig vinter betyr også skikkelig vinterfest i Våler med snøskulpturer på plassen her, sier kultursjef Cathrine Hagen.

BLIR TOPP: – Skikkelig vinter betyr også skikkelig vinterfest i Våler med snøskulpturer på plassen her, sier kultursjef Cathrine Hagen. Foto:

Programmet er fyldigere enn noen gang. Og best av alt – det ser ut til å bli en skikkelig vinter og med det også en snøskulpturpark igjen foran kommunelokalet.

DEL

Det er 12. gang det skal arrangeres vinterfest i Våler, og det er niende gang kultursjef Cathrine Hagen skal være med på den.

– Det er jeg veldig stolt av. For det er så veldig fint å ha en slik fest på denne tiden av året. I år blir det litt ekstra også i og med at Ole Ivars kommer til kommunelokalet lørdagen to uker etter vinterfesten er avsluttet. For da er det på dagen 50 år siden de spilte i kommunelokalet. Det vil bli noen spennende og fine dager fra fredag 2. februar da vi starter vinterfesten, sier kultursjefen i Våler.

Snøskulpturer

Snøskulpturpark laget av niende trinn ved Våler ungdomsskole har alltid vært et spesielt og ekstra spennende innslag i vinterfesten. I fjor ble det ingen slik park på grunn av mangel på brukbar snø. Nå ser det langt lysere ut.

– Det er ikke tvil om at snøskulpturene setter en ekstra spiss på vinterfesten. Vi merket det veldig godt i fjor da det ikke var mulig å lage noen. Nå har vi også fått henvendelse fra flere som er klar til å kjøre snø til plassen foran kommunelokalet hvis det blir behov for det. Slik vinteren ser ut til å bli nå, blir det skulpturer. Snøen elevene ved ungdomsskolen skal bruke, må ha rette konsistensen. Har ikke snøen som ligger naturlig foran kommunelokalet den forfatningen, er det fint å ha reservemuligheten med tilkjørt snø. Vi gleder oss virkelig til å få en slik snøskulpturpark igjen, sier kultursjef Cathrine Hagen.

Tema for skulpturene denne gang skal være form og design. Det betyr at elevene har friere hender og kan lage akkurat det de ønsker.

Stort program

Ellers er det et mer omfattende og spennende program enn noen gang for vinterfesten. Alt første lørdagen i festuka er det UKM-arrangement i kommunelokalet. UKM har alltid hatt veldig god oppslutning og deltakelse i Våler, bortsett fra de par siste årene med litt redusert deltakelse. Nå håper man å snu den trenden.

Videre blir det som vanlig med jazzaften siste fredagen under festen. Der er Vålers egen Marius Haltli med på trompet. Rolf Arne Lie Holter inviterer igjen venner til en spesiell kveld i kommunelokalet siste lørdag under vinterfesten. Og siste dagen, søndag 10. februar, er klart for kinokveld igjen i kommunelokalet. Denne gangen er det «Fjolls til fjells» som vises.

Dette er bare noen eksempler på hva som står på programmet under festuka. Det foregår mye mer, som vi skal komme tilbake til nærmere feststart.

– Ekstra hyggelig er det at stadig flere henvender seg til oss og vil arrangere noe selv under vinterfesten. Det sier vi selvsagt ja takk til. Det bidrar til at programmet og tilbuden e til publikum under denne vinterfesten blir større enn noen gang, sier kultursjef Cathrine Hagen.

Artikkeltags