Henning Myrer og Kjell Erik Rostille er herrene bak den nye Vaalerrevyen som framføres for femte gang. Så langt har den holdt til i velferdsbygget på Haslemoen.

– Nå kan vi si at Vaalerrevyen kommer hjem. Så får vi se om den blir «boende hjemme», eller om vi havner på Haslemoen igjen neste år. Nå kommer vi til et mer intimt lokale med publikum tett på oss. Og ikke minst med mye gammel, god revy i veggene. Vi gleder oss i alle fall stort til premieren her torsdag kveld, forteller de to motorene i den nye Vaalerrevyen, Kjell Erik Rostille og Henning Myrer.

Fulle fem

Årets revy heter «Ved våre fulle fem», en tittel som kan henspeile til forskjellige ting. Blant annet at det er revy for femte året for denne glade gjengen.

– Det er rom for fri tolkning av tittelen på revyen. Vi skal framføre revyen fem gangen, så det er mye å knytte tittelen opp mot. Om vi er ved våre fulle fem er også noe publikum kan tolke som man vil. Jeg tror at publikum gleder seg like mye som oss på scenen. ettersom det litt færre publikumsplasser her, blir det en forestilling ekstra i år, slik at vi har en mulighet til å få rundt 600 i salen til sammen, sier Henning Myrer.

Alt som skal framføres er egenprodusert med Rostille og Myrer som mennene bak manus. De understreker imidlertid at de har fått mange og gode innspill fra resten av revygjengen.

I alt er det 11 personer som skal i aksjon på scenen. Seks personer sørger skifte på scenen og mye annet praktisk, og totalt blir det rundt 25 personer som på eller annen måte bidrar til gjennomføringen.

Mat og drikke

Nytt av året er at publikum får anledning til å kose seg litt ekstra. Det blir nemlig servering av mat og drikke med alle rettigheter.

– Vi tror at det skal få stemningen og kosen ytterligere noen hakk opp, sier Myrer.

Men det er først og fremst det som serveres fra scenen som skal få latteren til å runge i der ærverdige revylokalet. Det blir en god, gammeldags lokalrevy som vil handle om det som har skjedd med noen karakterer fra lokalmiljøet. Noen stikk blir det, men Rostille og Myrer understreker at de ikke er noe ondsinnet.

Nå blir det noen intense øvingskvelder før generalprøven gjennomføres onsdag til uka og premieren dagen etter.

Det blir 25 nummer som skal framføres i to akter. Musikken blir den samme som tidligere med Tomas Bråten som kapellmester.