Pågangen etter bredbånd enorm i Våler – spenning rundt hvem som får anbudet

SER BRA UT:  Næringssjef i Våler, Arild Lande, venter også han spent på hvem som får jobben med bredbåndutbygging.  Avgjøreslen tas i mai.

SER BRA UT: Næringssjef i Våler, Arild Lande, venter også han spent på hvem som får jobben med bredbåndutbygging. Avgjøreslen tas i mai. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Om et par måneder skal det være klart hvem som vinner anbudet for utbygging av bredbånd i Våler. – Folk venter nok både spent og utålmodig på at det skal komme i gang.

DEL

Det sier næringssjef i Våler kommune, Arild Lande. Han karakteriserer det som at folk er positivt utålmodige.

Mange henvender seg og vil vite når det blir start på utbyggingen, og når de kan forvente å ha raskt bredbånd i hus.

Framdriften nå

– Hele Solør-regionen er i ferd med å ta et jafs på dette området. Nå venter vi spent på hvor mange som vil si ja til det tilbudet anbudsvinneren vil komme. Det må vi bare se an til det er avgjort hvem som får jobben med utbygging. Vi kan ikke vedta at folk skal si ja. Det er den enkelte husstand selv som må vurdere om det tilbudet som kommer er godt nok for dem. Det er nok riktig å si at det nå hersker en spent forventning, sier Arild Lande.

Fristen for anbud er i slutten av mars. Man venter anbud fra flere aktuelle utbyggere. I løpet av mars skal man gå gjennom alle anbud, forhandle med de aktuelle utbyggerne og komme gjennom karensperioden.

– Tidlig i mai skal det så tas avgjørelse om hvem som har det tilbudet som vil være best for oss. Når det er klart, kommer tilbudet ut til de aktuelle abonnentene. Så vil vi se hvor stor oppslutningen vil bli, hvor mange som sier ja. Det er mye som spiller inn når folk skal ta en beslutning. For noen vil prisen på tilkoplingen være avgjørende, for andre igjen blir det andre ting som vil veie tyngst. Om det blir en oppslutning som i Åsnes med rundt 90 prosent av dem som har fått tilbudet, er umulig å si ennå, sier Lande.

Vestsiden pådriver

I Våler har personer på vestsiden av Glomma vært en pådriver og bidratt sterkt til at ting er i ferd med å skje. Det har vært en viss utålmodighet der, ettersom forholdene så langt har vært lite tilfredsstillende. Blant annet har det vært vanskelig for skoleelever å kunne gjøre sine studier og hjemmelekser på nett fra hjemmet. Det er også mange næringsdrivende på Våler vestside som ønsker seg en bedre netthverdag.

– Det vil forhåpentlig bli en ny verden for folk i Bergesiden, Rud og Nordaberget når utbyggingen er gjennomført og raskt bredbånd installert. Ønsket om bedre forhold der har vært så sterkt at det absolutt er riktig å si at det er vestsiden som har vært pådriverne for en utbygging i Våler, sier næringssjef Arild Lande som håndterer den kommunale biten av prosjektet.

Artikkeltags