Gå til sidens hovedinnhold

Se, der danser seniorene

Artikkelen er over 5 år gammel

Hele 60 danseglade seniorer fra sørfylket var samlet til dans på Heia Hotell torsdag. Til våren blir det en ny runde. Da inviteres seniordansere fra kommunene nord for Våler.

Seniordanserne i Våler under ledelse av Tordis Fjeld og instruktør Astrid Almquist er veldig aktive og svinger seg på Våler Omsorgsenter hver onsdag høst, vinter og vår.

– Vi skulle gjerne vært flere. Vi burde faktisk hatt flere enn det dobbelte med oss. I øyeblikket er vi 15 personer, og ingen av dem er menn. Det er veldig dumt. Jeg vet ikke hvorfor ikke karene vil være med på dette. Vi ønsker oss flere litt yngre deltakere, samt menn. Pensjonistforeningen har den siste tiden økt sitt medlemstall med 70 nye pensjonister. Så det bør være noe å rekruttere fra, sier Tordis Fjeld.

Seniordansen i Åsnes går ikke lenger. Noen av deltakerne der er nå med i Våler.

Seniordansen har gått for fullt i Våler siden starten i 1998, og nå jobbes det aktivt for å få flere med.

– Hensikten med denne dansen er at eldre skal komme seg i form i både hode og bein. Når vi danser kan vi ikke ha tankene på annet enn dansen. Ellers stokker det seg, sier instruktør Astrid Almquist.

Torsdag svingte man seg skikkelig sammen med gjestene fra Eidskog, Sør-Odal og Nord-Odal på Heia i Våler. Det startet med kaffe og kringle, fortsatte med dans før man samlet seg til middag. Etter den ble det ennå litt tid til dans, god trim og hyggelig samvær.

Kommentarer til denne saken