Skal blåse nytt liv i blanke messingen

BLI MED: – Bli med og skap nytt liv i blanke messingen, oppfordrer Asbjørn Holmseth og Mariann Stassen i Våler kulturskole.

BLI MED: – Bli med og skap nytt liv i blanke messingen, oppfordrer Asbjørn Holmseth og Mariann Stassen i Våler kulturskole. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er kanskje ikke så spennende som noen synes det kan høres ut. Det handler riktig nok om blanke messingen i Våler. Og det skal skje i regi av kulturskolen.

DEL

– Det har vært litt dødt i messingblåsermiljøet etter at skolekorpset ikke lenger kunne holdes i liv. I dag har vi bare én elev på slikt instrument ved kulturskolen. Slikket går i bølgedaler og topper, og nå har vi lyst til at det skal nærme seg et oppsving i alle fall. For noen år siden var det et oppegående miljø. Nå skal vi vise at det går an å få nytt liv i de blanke messingsinstrumentene, sier rektor ved Våler kulturskole, Asbjørn Holmseth.

Det handler om et gratis kurs for små og store, unge som eldre. Kurset starter like over påske, og det vil dreie seg om gruppeundervisning én dag i uka fram til sommerferien. Så kan det bli aktuelt å fortsette til høsten igjen.

– Det er et lavterskeltilbud og krever ingen forkunnskaper. Men det er også en mulighet for dem som kan en del. Og det gjelder alle fra førsteklasse til mor, far og besteforeldre. Her er det bare å komme og bli med. Det viktigste blir å ha det moro med messing. Kanskje kan vi etter hvert få til et band av det hele. Kurset blir etter arbeidstid, så det bør være muligheter for mange til å bli med, sier Holmseth.

Det er han og Margretha Stassen som skal sørge for undervisningen. Deltakerne trenger ikke ha egne instrumenter for å være med. Det tidligere skolekorpsets messinginstrumenter får man låne. 

Artikkeltags