Sommerkafeen med mye spennende attåt

SERVERING: Gunn Marit Lindmoen i Risberget kulturhistoriske forening  serverer både kaffe, kaker, vafler og informasjon til gjestene.

SERVERING: Gunn Marit Lindmoen i Risberget kulturhistoriske forening serverer både kaffe, kaker, vafler og informasjon til gjestene. Foto:

Risberget sommerkafé er åpen for fjerde sommeren. Her er det mye spennende attåt kaffen. Som bildene til Burud, norske og finske aviser, gamle skolebilder og selvsagt flotte kaker og skikkelige vafler.

DEL

Det er Risberget kulturhistoriske forening som har dratt i gang sommerkafeen. Ansvaret for å gjennomføre de åpne helgene over to måneder deles mellom den kulturhistoriske foreningen, idrettslaget og arbeidsutvalget i menighetsrådet i Risberget.

Vi hadde tro på at det skulle gå greit å ha en sommerkafé her. Det er mye folk i farten i området, og gledelig mange av dem finner vegen innom oss. Vi satte nok rekord i fjor sommer. Det har nok vært litt roligere i sommer etter åpningen i sankthanshelga. Men jeg regner med at det kommer til å ta seg opp i ukene framover, sier Gunn Marit Lindmoen i Risberget kulturhistoriske forening.

Kafeen i samfunnshuset er romslig og flott og har som sagt, veldig mye å by på. Og vil gjestene vite mer om Risberget, finneinnvandring og dagens liv og virke i skoggrenda, får de det av kafévertene. For de kan historien.

Skikkelig storinnrykk kan det bli helt på tampen av kafésesongen. Under Vålerdagene er det nemlig bussturer til Gravberget og Risberget for å se nærmere på kirkesalen. Da vil det dryppe litt ekstra på kafeen.

Etter den helga stenger årets sommerkafé. Men bare en snau måned senere er det klart for kulturdag og jubileum i Risberget. I år er det 350 år siden grendas første skogfinske bosetting. Det blir en kulturdag med omfattende program lørdag 16. september.

Til da skal også minneparken være flyttet helt og holdent til området ved kirkesalen og samfunnshuset.

Artikkeltags