Spleiselag for Våler – men får lite igjen fra kommunen

NOK EN GAVE: Fra venstre leder i LHL Våler, Ivar Ulfsbøl, Steinar Sandnæs i Lions Våler og Arne Thobru i Våler pensjonistforening har sørget for nok en gave til Våler legesenter, en 24-timers blodtrykksmåler. I midten lege Klaus Bakke, legesekretær Kari Butteberg og lege Elena Haugen.

NOK EN GAVE: Fra venstre leder i LHL Våler, Ivar Ulfsbøl, Steinar Sandnæs i Lions Våler og Arne Thobru i Våler pensjonistforening har sørget for nok en gave til Våler legesenter, en 24-timers blodtrykksmåler. I midten lege Klaus Bakke, legesekretær Kari Butteberg og lege Elena Haugen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

LHL Våler har gjennom årene gitt medisinsk utstyr for flere hundre tusener kroner til Våler legesenter. Nå har de sammen med pensjonistforeningen og Lions Våler gitt en 24-timers blodtrykksmåler.

DEL

– Det er et spleiselag for Vålers befolkning slik at de skal slippe å måtte reise til Elverum og sykehuset for å få en slik måler for så reise tilbake med den etter 24 timer. Vi synes det er greit å bidra på denne måten. Det er en av oppgavene våre. Men vi synes det er smålig av kommunen ikke å kunne stille med gratis husrom til all den frivillige aktiviteten som er i Våler. Husleiespørsmålet for Stallen og andre kommunale lokaler har hele tiden vært et problem, sier Ivar Ulfsbøl i LHL Våler, Arne Thobru i Våler pensjonistforening og Steinar Sandnæs i Våler Lions.

Slipper lang ventetid

Ved Våler legesenter er man veldig takknemlig for bidragene fra de frivillige lag og foreningene.

– Vi kan bare takke for all hjelp vi får. Vi har fått mye, men da en av våre 24-timers målere havarerte, tillot oss vi å spørre igjen om det kunne være hjelp å få til en nye måler. Med bare en måler ville det bli uforsvarlig lang ventetid. Vi ble veldig lettet og glad da vi fikk ja også på denne forespørselen. Med to målere er nå ventetiden tre uker. Det er bra at vi kan sjekke folk raskt, at de slipper å gå og vente i det uendelige, og at de slipper å reise ut av bygda for å få gjort de nødvendige målinger og undersøkelser. Det kan spare folk for mye, sier kommunelege Elena Haugen ved Våler legesenter.

Ikke i tvil

Leder i LHL Våler, Ivar Ulfsbøl, var ikke i tvil da forespørselen kom. Det var heller ikke medlemmene i LHL Våler.

– Dette er jo midt i kjernen av det vi driver med. Kan vi hjelpe til så folk slipper å reise fra Våler for å få gjort en slik undersøkelse, bidrar vi selvsagt til det, sier Ulfsbøl. Steinar Sandnæs i Våler Lions og Arne Thobru i Våler pensjonistforening er enige.

De tre foreningene gikk altså sammen om den nye måleren til mellom 25.000- og 30.000 kroner, og de understreker at de kommer til å fortsette å bidra når det er behov og mulighet.

– Dette er utstyr som det er kommunens ansvar å sørge for at det finnes der det skal være. Vi har rett og slett skjemt bort kommunen ved å bidra på denne måten. Det er greit nok, men det er veldig skuffende at kommunen bidrar med veldig lite tilbake til lag og foreninger. Det er rett og slett smålig ikke å kunne være litt imøtekommende når det gjelder husleie til forskjellige arrangementer, sier Ulfsbøl, Sandnæs og Thobru.

Artikkeltags