Vålerdagene skal blomstre – mye nytt på programmet

SOLID: Ståle Bryhn tror på ny suksess med Vålerdagene i helga. – Det bør være mye for alle, sier lederen i Våler Fokus.

SOLID: Ståle Bryhn tror på ny suksess med Vålerdagene i helga. – Det bør være mye for alle, sier lederen i Våler Fokus. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vålerdagene er like rundt hjørnet med et program som bør inneholde mye for de fleste. I tillegg til festen i gata med handler og underholdning, blir det nå også kyllingfestival og kunstfestival.

DEL

Det er tre sentrale arrangører med Våler Fokus som har ansvaret for handel og fest, kommunen med samarbeidspartnere står bak kyllingfestivalen, mens Våler bondelag som vanlig har ansvaret for et av de aller mest populære innslagene, gratis lørdagsfrokost foran kommunelokalet. Programmet for Vålerdagene er i hele tatt så tettpakket og spennende, at den som vil ha med seg det meste, får en stri helg.

Går i ett

– Jeg synes vi har et godt program der det skjer noe hele tiden i sentrum. Vi har gjort så godt vi kan ut fra de ressurser vi har til rådighet og håper at folk skal strømme til og bli fornøyde også denne gangen, sier leder i handelsforeningen Våler Fokus, Ståle Bryn.

Det man har å friste med i sentrum er blant annet: Tivoli og boder som åpner fredag formiddag, Gjesåsen klatrepark med kjempestor trampoline, hestekjøring, bygdetun, Super-Geir med musikk, Grillaften, veteranbiler stilles ut, blant annet med den gamle brannbilen fra 1959, Lars Espen Skogsvold, Lasse Johansen og Alan Johansen med sang og musikk allsang med Terje og Steve fra Ingmars, Solongen spiller ute og inne, og dans til Anne Nørdsti Band. Dette skjer på tirsdag i sentrum.

Lørdag er det så gratis frokost på bygdetunet foran kommunelokalet, volleyballkamper, karnevalstog, klovneshow, fotballkamp mellom Vaaler jenter 17 og damelaget, skalldyraften, show og underholdning med lokale artister, Kjetil og Michael. Det skal også deles ut kulturpris, ildsjelpris, årets bedrift og Bokken-prisen. Det skjer ved kommunelokalet tidlig ettermiddag.

Ellers fortsetter aktivitetene som startet fredag også gjennom hele lørdag.

Festivaler

Innlandet på fjørfekartet skal Våler med Norsk kyllingfestivalen som starter fredag morgen med sommerseminar for fjørfeprodusenter på Heia med en rekke poster på programmet. Blant annet skal man drøfte hvordan utvikle og opprettholde fjørfeproduksjonen som er veldig viktig for Innlandet. En rekke fagpersoner og eksperter er på plass. Det blir også omvisning ved Nortura Samvirkekyllings anlegg på Våler vestside.

Kunsten står også sentralt under Vålerdagene. Våler Kunststi festival heter den og består av 30 utstillere som stiller ut i en rekke hus og lokaler i sentrum og nærområdet.

– Dette skal være et unikt tilbud til Vålers befolkning og alle som besøker Våler denne helgen. Man får oppleve et mangfold av bildekunst som sjelden er samlet på ett sted. Man får se lek med farger og former i abstrakte ting, naturalistisk landskap, dyr, hus og mennesker, raske eksperimenter og langsomme arbeider, smykker og flott design. Ja, det blir et helt utrolig tilbud av opplevelser i kunstens verden. Her står profesjonelle kunstnere og amatører sammen og viser et fantastisk mangfold, sier Turid Evang, veldig sentral i kunstfestivalen.

Litteraturhjørne blir det i kommunelokalet med Inge Lundeby i spissen. Flere lokale forfattere vil være til stede. Man kan oppleve litteratur-jam både fredag og lørdag der forfatterne leser og forteller.

Bygdetun

I fjor var det bygdetun foran kommunelokalet, og det ble en suksess som gjentas nå. Seks grender stiller opp og skal blant annet presentere sin egen grend i et felles opplegg. Det blir en rekke bygdeaktiviteter, og tunet blir i hele tatt et spennende område under Vålerdagene.

Sporty 4 H skal gjøre en jobb på bygdetunet og blant annet presentere sin virksomhet.

Artikkeltags