Vinterfesten igang i Våler

SOLID SNØLYKT: Fra venstre Sigrid Svenkerud,  Maren Aaseth, Lars Alexander Husebæk og Theodor Nylund har laget denne spesielle og flotte snølykten.

SOLID SNØLYKT: Fra venstre Sigrid Svenkerud, Maren Aaseth, Lars Alexander Husebæk og Theodor Nylund har laget denne spesielle og flotte snølykten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ble snøskulpturparken åpnet, og med det var vinterfesten i Våler i gang. Blant skulpturene laget av elever på niende trinn ved våler ungdomsskole er kirken, en modell av ny skole og aktivitetshus og mye annet spennende.

DEL

Formgivning og design var tema for årets skulpturer, og elevene har fått mye ut av det. Det kunne alle de andre elevene ved ungdomsskolen og en rekke andre personer til stede, konstatere da det hele ble innviet.

Kultursjef Cathrine Hagen ønsket alle velkommen før elevene selv fortalte om prosjektet de har gjennomført. Skulpturparken er både flott og spennende, og den vil gjøre seg adskillig mer bemerket når den blir lyssatt på kvelds- og nattetid. Da blir opplevelsen enda sterkere. Det har vi sett i de tidligere snøskulpturparkene foran kommunelokalet.

Etter noen år med dårlige vintere og snømangel har det nå i en lengre periode vært skikkelig vinter og snø nok til å kunne lage en slik skulpturpark igjen. Nå var det faktisk så hvitt og kollisjon mellom sol og skygge at det var litt vanskelig under åpningen å få skikkelig inntrykk. Det blir, som sagt, noe helt annet når mørket kommer og belysningen blir satt på.

Folk må selvsagt gjerne se parken på dagtid, men opplevelsen vil bli en helt annen og langt sterkere etter at mørket har senket seg og lyset satt på.

Da får man en skikkelig opplevelse av kirken, en gedigen snølykt, skole og aktivitetshus og flere spennende skulpturer i snø. Det er meget godt jobbet av elevene på niende trinn ved Våler ungdomsskole under ledelse av lærer Tore Silkebekken.

Artikkeltags