– Det skal ikke være utrivelig i et kommunestyremøte

IKKE BRA: – Det er ikke heldig at det blir utrivelige kommentarer, og at man blir tillagt meninger man ikke har, sier Ragnhild Kjeldsen(SV) etter kommunestyresaken mandag kveld. Til venstre Bjørn Thomas Berget(Bygdelista) og John Wold(Pp) som begge hadde samme mening i saken som Kjeldsen.

IKKE BRA: – Det er ikke heldig at det blir utrivelige kommentarer, og at man blir tillagt meninger man ikke har, sier Ragnhild Kjeldsen(SV) etter kommunestyresaken mandag kveld. Til venstre Bjørn Thomas Berget(Bygdelista) og John Wold(Pp) som begge hadde samme mening i saken som Kjeldsen. Foto:

Etter sitt innlegg der hun foreslo saken om ny skole og aktivitetshus i Våler burde utsettes, følte Ragnhild Kjeldsen (SV) at stemningen i salen ikke var spesielt god. Det tok hun opp fra talerstolen da møtet ble satt igjen etter en pause.

DEL

– Jeg synes det var ufint å bli tillagt meninger jeg slett ikke har, sier hun.

Det var da ordfører Lise Berger Svenkerud under voteringen satte punkt to i vedtaket om igangsetting av prosjektet opp mot det hun kalte «skrinleggelse» at det tente på flere hold.

Ble utrivelig

– Hverken jeg eller noen andre hadde brukt det ordet i debatten. Vi har flere ganger opplevd at møtelederen har kommet med kommentarer fra sin plass og ikke fra talerstolen. Det er ikke med på å skape god stemning, tvert imot. Det jeg sa var at jeg ikke følte at vi var klar til å vedta finansieringsplanen slik den forelå, og at flere av oss ønsket en del avklaringer i forhold til kommuneøkonomien, sa Kjeldsen.

Hun følte også at det i pausen kom kommentarer og uttalelser som ikke bedret på stemningen.

– Jeg mener at det må vises gjensidig respekt i en slik forsamling selv om man ikke er helt enig i alt. Jeg er overbevist om at alle vil Vålers beste, men kanskje har litt forskjellig syn på hvordan det skal skje. Vhar ulikt syn på risikoen rundt økonomien i prosjektet, sier Kjeldsen.

Hun mener også at så lenge det handler om investering på mellom 200- og 300 millioner, bør man la debatten gå til avklaringer er gjort.

Ville være raus

Ordfører Lise Berger Svenkerud har følgende forklaring på hvorfor hun ville ha en ekstra votering på punktet om igangsetting:

– Det ble sterke reaksjoner fra enkelte etter at vedtaket var gjort og mitt forslag vedtatt. Ettersom de som ikke ville gå for det ikke hadde fremmet noe forslag, ville jeg være raus og gi dem en mulighet til å stanse prosjektet. For vi kunne ikke kalle det en utsettelse når et utsettelsesforslag alt var avvist. Da det ble reagert på uttrykket skrinleggelse, byttet jeg til «ikke i igangsettelse.» Det ble det tredje 10-9-vedtaket. Jeg trodde etter samtaler og presentasjon av mitt forslag i helga at det skulle bli 13–6 for det. Slik ble det ikke. Men nå er saken avgjort, og jeg håper og tror at den tas videre slik det ble vedtatt, sier Våler-ordføreren.

Artikkeltags