Folk vil ha bygdeliste i Våler – og det får de

FORTSETTER: Bjørn Thomas Berget, til høyre, og Bygdelista går til et nytt valg i Våler til høsten.

FORTSETTER: Bjørn Thomas Berget, til høyre, og Bygdelista går til et nytt valg i Våler til høsten. Foto:

– Vi hadde egentlig tenkt å gi oss og gikk i tenkeboksen. Det viste seg at det er et sterkt ønske blant folk i bygda om fortsatt en Bygdeliste til kommunevalget. Mange har sagt ja til å stå på den lista. Derfor trår vi til igjen.

DEL

Bygdelista i Våler fikk ved forrige valg to representanter i kommunestyret og var sentrale i arbeidet med et maktskifte der Venstre skulle ha ordføreren. Nå gikk det ikke slik.

– Dermed fikk vi heller ikke den påvirkningskraft på utviklingen som vi ønsket og håpet på. Men vi har da markert oss og kommet med en rekke innspill og hatt klare meninger i mange store saker, sier Bjørn Thomas Berget, som sammen med Gudmund Gjerdrum er Bygdelistas representanter i inneværende periode.

Er engasjerte

Berget sier det er en plikt å være samfunnsengasjert og ta ansvar for utviklingen i kommunen. Derfor gikk man en runde til med seg selv og kom fram til at det blir en Bygdeliste også til høstens kommunevalg i Våler.

– Når mange er så positive til å stille på lista, er det ingen tvil om at vi skal stille. Det gjenstår litt finpuss av lista, men vi er så godt som i mål. Mange er fornøyd med den jobben vi har gjort i inneværende periode. Vi får en liste som er både sterk og variert med folk fra en rekke hold, sier Berget. Han blir listas førstekandidat.

– Noen flere navn som kan offentliggjøres nå?

– Vi venter litt med det. Nå er det like før alt er klappet og klart, og da skal vi nok markedsføre lista, sier Berget.

Mange viktige saker

Han peker på blant annet skole og bygging av den, aktivitetshus og eventuelt svømmebasseng som en av mange viktige saker det skal jobbes videre med i Våler-politikken.

– Men alle saker avhenger av kommunens økonomi og muligheten til å gjennomføre sakene. Derfor er kommuneøkonomien den kanskje aller viktigste saken. Ellers har vi en rekke saker som er viktig for. Det er saker vi skal si noe om i det programmet vi jobber og skal gå til valg på, sier Bygdelistas førstekandidat til kommunevalget i Våler, Bjørn Thomas Berget.

Ettersom Bygdelista er et lokalt parti uten noe sentralt moderparti, trenger man en del underskrifter for å få stille liste. Det gikk smertefritt før sist kommunevalg, og Berget regner det for å bli en grei sak også denne gangen.

Artikkeltags