De beste maskinførerne kommer fra Solør vgs. – nytt NM-gull torsdag

MESTEREN I AKSJON: Inne i hjullasteren er Tor Eivind Kristiansen fra Trysil og Solør videregående på veg mot NM-gullet  i skole-NM på Braskereidfoss.

MESTEREN I AKSJON: Inne i hjullasteren er Tor Eivind Kristiansen fra Trysil og Solør videregående på veg mot NM-gullet i skole-NM på Braskereidfoss. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For andre året på rad ble en elev ved linja for anleggsmaskinførere gullvinner i skole-NM. Tor Eivind Kristiansen fra Slettås i Trysil gikk til topps på hjemmebane torsdag. Spesielt hans håndtering av dumperen var imponerende og avgjørende.

DEL

– Det er imponerende høyt nivå i år. Det kan se ut som om mange har trent bra inn mot mesterskapet. Tempoet er høyere og presisjonen imponerende. Og det er jo bra for de entreprenørene som skal hente sin framtidige maskinførere fra vår skole og andre skoler, sier avdelingsleder for anleggsmaskinførerlinja ved Solør videregående skoles avdeling i Våler, Henning Olsen.

Og den presisjonen og de imponerende ferdighetene kunne man se under skole-NM. Olsen er selvsagt strålende fornøyd med at mesteren nok en gang kommer fra hans avdeling. Det ble en ny bekreftelse på at skolen utdanner førsteklasses førere og forklarer også hvorfor de store entreprenørene i lander sikrer seg mange lærlinger fra Solør videregåendes avdeling på Braskereidfoss.

Imponert er også overdommer under logistikkmesterskapet på samme sted torsdag, Karin Siggerud Olsen.

– Ja, jeg er veldig imponert. Dette er framtidas arbeidere, og det er imponerende hva de alt kan og presterer, sier hun.

Imponerte gjorde også arrangøren, Solør videregåendes avdeling på Braskereidfoss. De arrangerte mesterskapet også i 2017 på en så imponerende måte at de ble spurt om å ta det også i år. Denne gangen var gjennomføringen enda mer imponerende, så sett ut fra det kan det bli mange skole-NM der.

Innfridde

Det var solid gjennomføring i alle ledd under skole-NM. Ikke minst av tryslingen Tor Eivind Kristiansen, som det var knyttet forventninger til, og som altså innfridde til de grader.

Selv var han slik passe fornøyd etter å ha gjort unna øvelsene med to runder presisjon på raskest mulig tid med dumperen. På den var han best. Kjøring av hjullaster med en vannbøtte på toppen av en tønne i en krevende løype gikk også bra. Det var først på slutten at han skvulpet litt over. Men det det var imponerende lite vann han mistet på turen.

Den tredje øvelsen var med gravemaskin der det skulle graves hull og plassering av en kum. Det gikk raskt unna med en liten glipp på slutten når skuffa skulle hektes på maskinen igjen etter at kummen var stødig plassert slik den skulle.

– Det var en liten ujevnhet på bakken, slik at det glapp da skuffa ikke klikket på plass. Men jeg er ganske godt fornøyd tross alt. Noen feil må en regne med, og jeg vil vel tro at konkurrentene også har noen småmiss undervegs, sa Tor Eivind Kristiansen fra Slettås og Solør videregående.

Da visste han ennå ikke at det var han som gjorde færrest feil i løpet av dagen og kunne hente gullmedaljen, heder og ære under avslutningen og premieutdelingen på Hamar torsdag ettermiddag.

Seierspallen for anleggsmaskinførerfaget ble slik:

1. Tor Eivind Kristiansen, Solør vgs., Hedmark fylkeskommune.

2. Torstein Kolle, Os vgs., Hordaland fylkeskommune.

3. Gisle Gravdal, Øksnevad vgs., Rogaland fylkeskommune.

I logistikkfaget ble det følgende medaljevinnere:

1: Stig Rune Haakenstad og Even Midtli, Nord-Gudbrandsdal vgs. avdeling Otta, Oppland fylkeskommune.

2. Nikolai Dyrendahl og Tedros Asefaw Mehanzel fra Tiller vgs., Trøndelag fylkeskommune.

3. Vebjørn Dretvik og Million Kibreab Habtegiorgis fra Sam Eyde vgs., Aust-Agder fylkeskommune.

Ole Jørgen Tøraasen og Ola Brendbakken representerte Solør vgs. i logistikk-NM. De nådde ikke opp på pallen denne gangen.

– Vi var med for å vinne, men vi hadde en glipp ved livredningsoppgaven. Det kostet oss nok en del, sier de. Bortsett fra den glippen var de fornøyd med gjennomføringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken