Tettpakket program på Vålerdagene

SENTRALE: Her er seks sentrale personer i Vålerdagene-opplegget, fra venstre Hege Edin og Turid Evang i Våler kunstnerforeum, Terje Hagen i Våler Bondelag, Vivianne Heggbrenna i Bigdetunet, kultursjef Cathrine Hagen og frivilligkoordinator Kathinka Schjerven Eriksen. Kommunelokalet i bakgrunnen i tunet blir sentralt under Vålerdagene.

SENTRALE: Her er seks sentrale personer i Vålerdagene-opplegget, fra venstre Hege Edin og Turid Evang i Våler kunstnerforeum, Terje Hagen i Våler Bondelag, Vivianne Heggbrenna i Bigdetunet, kultursjef Cathrine Hagen og frivilligkoordinator Kathinka Schjerven Eriksen. Kommunelokalet i bakgrunnen i tunet blir sentralt under Vålerdagene. Foto:

Midt i august betyr Vålerdager. Den skal være i bra form den som skal innom alle innslag under årets dager. – Vi har satset på at det skal bli noe for alle. Mange innslag går igjen fra tidligere år og suksesser, og en god del nytt kommer til nå

DEL

Kultursjef Cathrine Hagen er optimist med tanke på oppslutningen. Nå håper hun og andre ildsjelene i arrangementet at værgudene skal spille på lag. Denne gangen kommer det ikke tivoli til den store parkeringsplassen rett ovenfor kirken. Men trampolinen, som har vært veldig populær tidligere, vil være på plass.

– Vi har et bedre tilbud til barn og unge denne gangen enn noen gang tidligere. Ungdomsrådet har vært med på å velge hva de ønsker seg. De er riktigere at de får aktivitetene de ønsker enn at vi skal sette det vi tror de vil ha, sier Kathinka Schjerven Eriksen, frivilligkoordinator i Våler kommune.

Kunstfestival

Våler kunstfestival ble arrangert for første gang under Vålerdagene i fjor. I år blir den utvidet til å ha hele 34 bygninger som utstillingslokaler som skal huse like mange kunstnere og deres utstillinger. Det vil vise stor variasjon i uttrykk og teknikker, men fellesnevneren er inspirasjon, entusiasme og engasjement

Det blir også et litteraturhjørne der 14 skribenter er representert med bøker. Det hjørnet er i spisesalen i kommunelokalet.

ellers er det en lang sti med kunst gjennom Våler sentrum med start i den gamle jernbanestasjonen der fire kunstnere skal ha sine utstillinger. Så fortsetter det i flere lokaler på begge sider av Vålgutua, blant annet i kapellet, kirken og låven på Kirkelund. Våler Omsorgssenter, Stabburet på samme sted og Heia Hotell er den sørlige enden av kunststien.

Det var mange som vandret på den stien under fjorårets Vålerdager, og det bør bli minst like mange nå. Kunststien åpner fredag formiddag. Det er Våler kunstnerforum som står bak det hele, en forening som ble dannet etter fjorårets kunstfestival.

Noen smakebiter

Det er et tettpakket og spennende program med noen for alle som skal avvikles i løpet av de tre dagene Vålerdagene varer. Vålgutua vil gjennom hele sentrum være preget av salgsboder, utstillinger og forhåpentlig et yrende folkeliv i bra vær.

Det starter altså fredag. Da har butikkene langåpent. Ungene og ungdommene kan spille boblefotball, prøve seg i åtte meter høy klatrevegg og mye annet.

BUA blir åpnet på idrettsplassen med mulighet til lån av forskjellig idrettsutstyr. Det skjer fredag.

Veterankjøretøyutstillingen blir det som alltid i sentrum.

Et høydepunkt blir det når Vålerdagene blir offisielt åpnet ved ordfører Lise Berger Svenkerud. Det skjer ved kommunelaget på ettermiddagen. I den forbindelse blir også Olavsrosen være på plass på kommunelokalet og blir avduket ved ordføreren.

Fester blir det både ved Kina-restauranten og Nabo`n for full musikk. Og bygdetunet ved kommunelokalet er åpent fra tidlig ettermiddag til sent på kveld. Der har de forskjellige grendene i Våler utstillinger og viser noe av det man holder på med i grendene. Bygdetunet fortsetter for fullt tidlig formiddag til ut på ettermiddagen.

Lørdagen starter som alltid gratis frokost ved tunet ved kommunelokalet i regi av Våler Bondelag. Det er karnevalstog, og et av de store høydepunktene blir det når det skal deles ut kulturpris, ildsjelpris og årets bedrift kåres ved kommunelokalet.

– Den utdelingen har vi nå lagt til formiddagen når det fortsatt er frokostservering og litt ekstra bra med folk på tunet ved kommunelokalet, forteller kultursjef Cathrine Hagen.

Lørdagen har også fester ved Kina-restauranten, Nabo`n og på Heia. Og det er politisk valgdebatt på Nabo`n.

Søndag fortsetter kunststien og litteraturhjørnet. Det er kunstauksjon i kommunelokalet, gudstjeneste i Våler kirke og T-dans på Kina-restauranten.

Artikkeltags