En omkom da eldre brødrepar falt på glattisen: – En tragisk hendelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag kveld skjedde det en tragisk hendelse i Våler. En eldre mann omkom, mens broren ble alvorlig skadet etter at de begge falt på glattisen og ble kraftig nedkjølt.

DEL

Politiets operasjonssentral fikk melding om hendelsen ved midnatt, da to yngre personer hadde funnet brødreparet.

Det hele startet med at de to skulle kjøre ned fra en hytte, da de kjørte av vegen og ned i grøfta.

Skulle gå etter hjelp

– De hadde nok vært på hytta, så har de kjørt av vegen. De gikk så nedover en vei for å finne hjelp da den ene av dem faller og sklir ut i grøfta. Den andre går så videre, men så skjer det samme med han og der ble de liggende, sier lensmann i Våler, Jørn Arild Flatha til Østlendingen.

– Dette er rett og slett en tragisk hendelse og politiet mener det ikke ligger noe kriminelt bak, sier Flatha, som ikke foreløpig vil si alderen på de to mennene, men at de var pensjonister.

Da de etter hvert ble funnet ble ambulanse og politi ringt.

Veldig glatt på stedet

Lensmannen vil ikke oppgi hvor ulykken skjedde, men sier at det var litt utenfor allfarvei i Våler.

– Da politiet var på stedet i natt så var det veldig glatt. Politiet måtte til og med sette igjen en politibil i noen timer fordi det hadde vært for farlig å kjøre videre, forklarer Flatha.

Begge var i live da de ble kjørt til sykehus, men den ene mannen døde senere av skadene han fikk som følge av nedkjøling. Den andre er fortsatt på sykehus, og betegnes som alvorlig skadet.

Nærmeste pårørende er informert om ulykken.

Artikkeltags