Ørjan Bue fra varaordfører til ordfører i Åsnes

SAMMEN: Fra venstre Bjørn Benny Åslie (H), Per Roar Bredvold (Frp), ordfører Ørjan Bue, Rune Sørlie (Pp) og varaordfører Åse Lund Støen er klare for å samarbeide om Åsnes-politikken de neste fire årene.

SAMMEN: Fra venstre Bjørn Benny Åslie (H), Per Roar Bredvold (Frp), ordfører Ørjan Bue, Rune Sørlie (Pp) og varaordfører Åse Lund Støen er klare for å samarbeide om Åsnes-politikken de neste fire årene. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Etter at forhåndsstemmene var telt opp, lå det an til rødt styre i Åsnes. Men etter en dramatisk vending, blir det borgerlig styre med Ørjan Bue (Sp) som ordfører og Åse Lund Støen (V) som varaordfører.

DEL

Når i tillegg SV falt helt ut og Radikale Sosialister overraskende mistet én, blir det 13–10 for flertallspartiene. Dermed mistet Frank Bjørneseth (Ap) ordførerklubba som han hadde i hendene etter at forhåndsstemmene var talt opp.

Les også: Dramatisk vending i Åsnes – Bue seiler opp

Del på Facebook

Frp tilbake

Høyre er en av valgets vinnere i Åsnes med tre prosent framgang og tre i kommunestyret. Venstre gjorde nok en gang et godt valg og økte med 0,6 prosent og beholder sine tre representanter. Frp gikk tre prosent tilbake, men beholder likevel sine tre representanter.

I ettermiddag satte flertallspartiene seg rundt bordet for en interessant forhandlingsrunde. Med fire partier med tre mandat, vil sikkert like mange mene at de fortjener ordføreren. Sp med Ørjan Bue fikk flest stemmer (465), tett fulgt av Venstre med Åse Lund Støen (451).

Enighet om Bue

I forkant av valget gikk flere av partiene ut med at ordføreren må gå til det partiet som får flest stemmer. Og slik gikk det. Ørjan Bue (40) ble enstemmig valgt og med seg som varaordfører får han altså Åse Lund Støen.

– Jeg er glad får den muligheten jeg får nå. Nå gleder jeg meg og må takke Lars Petter Heggelund for den fine læretiden jeg har hatt i inneværende periode. Jeg hadde bare tre måneder bak meg i politikken, før jeg ble varaordfører, sier nyvalgt ordfører i Åsnes, Ørjan Bue.

– Åsnes kommune vil ikke merke mye endringer med meg. Vi samarbeider med de samme partiene som vi har gjort. Men jeg er kanskje mer opptatt av barn og unge og samhandlingsreformen. Kommuneøkonomien må vi også jobbe videre med, sier han.

Kommunestyre klart

Åsnes kommunestyre 2011-2015:

Ap: Frank Bjørneseth, Karin S. Olsen, Tom Remi Eriksmoen, Arvid Kordal, John Oppi, Lisbeth Thulin, Thor Einar Sparby, Åse Bergersen og Solfrid Storholt.

Sp: Ørjan Bue, Liv-Katrine Borgen og Ole Petter Aaslie.

Venstre: Åse Lund Støen, Lars Petter Heggelund og Svein Olav Sjølli.

Høyre: Bjørn Benny Åslie, May-Lill Kristiansen og Per Victor Nygaard.

Frp: John Holen, Ida Marie Bredvold og Jan Erik Peistorpet.

Pensjonistpartiet: Rune Sørlie.

Radikale Sosialister: Tore Karlstad.

Artikkeltags