Dette vil Magnus og Elverum Ap bruke parkeringsavgiften til

AP-TOPPENE: Varaordførerkandidat og valgkampleder Magnus Stenseth sammen med ordførerkandidat Lillian Skjærvik.

AP-TOPPENE: Varaordførerkandidat og valgkampleder Magnus Stenseth sammen med ordførerkandidat Lillian Skjærvik. Foto:

Elverum kommune er avhengig av inntekter fra parkeringsavgift i Leiret, mener Elverum Arbeiderpartis varaordførerkandidat.

DEL

– Vi må gjøre noen inntektsgrep, som å innføre parkeringsavgift, sa Magnus Stenseth til Østlendingen for få dager siden.

Han ble spurt om hva som blir den viktigste saken for det nye kommunestyret, og slo fast at dette blir å få kommuneøkonomien på rett kjøl igjen – ved hjelp av blant annet parkeringsavgift. Ifølge rådmannen kan dette gi kommunen tre millioner kroner i årlige inntekter.

I valgkampprogrammet sitt sier Elverum Ap imidlertid «at framtidig parkeringsavgifter må brukes til bedre parkeringsløsninger og byutviklingstiltak», ikke til å øke de generelle inntektene.

– Hva mener dere, egentlig, at parkeringsavgiften skal gå til?

– Politisk er det dit vi vil, sier Magnus Stenseth om ordlyden Elverum Ap går til valg på. Han er både varaordførerkandidat og valgkampleder.

– Men i første runde må vi bruke parkeringsavgiften til å saldere budsjettet, så vi unngår kutt som vil ramme de svakeste. Det er ikke lett å sette av penger til byutvikling nå, i den økonomiske situasjonen vi er i. Først må vi få økonomien på rett kjøl, og så kan vi prioritere.

Stenseth opplyser at valgkampprogrammet ble laget i januar, før det ble klart hvor vanskelig den økonomiske situasjonen faktisk er. Med «bedre parkeringsløsninger og byutviklingstiltak»mener partiet eksempelvis innfartsparkering med skyttelbuss, eller at deler av parkeringsarealet i Storgata gjøres om til sykkelbane.

Artikkeltags