– Er så spent at jeg nesten ikke klarer å sitte nedpå

SPENT:  – Jeg skal innrømme at jeg er spent, veldig spent, sier Våler-orfører Lise Berger Svenkerud.

SPENT: – Jeg skal innrømme at jeg er spent, veldig spent, sier Våler-orfører Lise Berger Svenkerud. Foto:

Lise Berger Svenkerud har ikke vært pågående i valgkampen i Våler. – Nei, jeg er på stand og synes det er trivelig å prate med folk. Men jeg løper ikke etter dem og putter programmet vårt i lomma deres. Det viktigste er hva som har skjedd i fireårsperioden. Det viser at vi er handlekraftige og får til ting, sier hun.

DEL

Men mens hun for noen måneder siden ikke var helt sikker på om hun egentlig ønsket å fortsette, er hun ikke i tvil lenger. Hun tar gjerne en periode til som Vålers ordfører.

– En periode er egentlig for lite. Når man begynner og fått ing inn i blodet og føler at man får gjort stadig mer, er det fristende å fortsette litt til. Men dette blir avgjort gjennom valget og påfølgende forhandlinger. Nå er det bare å vente og se, og jeg skal innrømme at jeg er veldig spent, sier Våler-ordføreren som har to alternativ liggende foran seg. Det kan være siste måneden på ordførerkontoret. Eller det kan være fire nye år som venter i kommunehuset Sentralgården.

Uro i kroppen

– Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg er veldig spent og kanskje litt nervøs. Jeg er urolig i kroppen og så spent at det er vanskelig å sitte nedpå og være avslappet. Det betyr såpass mye å få være med å styre Våler videre, at jeg er ekstremt spent. Nå er det ikke så mye annet å gjøre enn å avvente valgresultatet, sier ordfører Lise Berger Svenkerud.

Hun synes at når man gjør opp det politiske regnskapet for de siste fire årene, har det skjedd så mye positivt at hun egentlig fortjener å få fullføre en del prosjekter gjennom en ny periode som ordfører.

– Jeg føler at vi er skikkelig i siget med mange prosjekter som jeg gjerne vil være med på å føre i mål. Det har vært en ambisjon for meg å få ting ferdig, som for eksempel skole og aktivitetshus. Nå gleder jeg meg til at vi får en ny skole og en ny idrettsarena, sier hun.

Regnskapet

Når det gjelder regnskapet for hennes fire år som ordfører, peker hun på følgende:

– Vi får ny skole og aktivitetshus, vi klarte å unngå å kjøpe Gravberget gard, vi har fått snøskuterled, og oppdyrking og salg på Haslemoen er vedtatt. Nå er det riktig av oss å fryse akkurat det i påvente av hva Forsvaret kommer til når det gjelder framtidig bruk av Haslemoen leir. Vi har fått Olavsrosa for kommunelokalet, og kjærlighetsstien er i ferd med å bli fullført, og vi skal fullføre med lys på de 1,7 kilometerne ned til Eidsfossen. Dette er noen av de større tingene som er ført i mål eller er på god veg mot mål.

– Er det noe du håpet skulle bli annerledes?

– Alle 10–9 eller 9-10-vedtakene skulle vi selvsagt unngått. Flere av dem har vært litt unødvendige. Men det har kommet av at noen partier har gått fra enstemmighet i formannskapet til annet syn i kommunestyremøtene.

– Hva gjør du mandag?

– Da skal jeg stemme. Ellers er jeg ganske sikkert like nervøs og rastløs da som nå. Det blir en spennende kveld, og jeg skal selvsagt innom felles valgvake på Heia, sier Våler-ordfører Lise Berger Svenkerud.

Artikkeltags