MDG vil ikke ha bompenger mellom Elverum og Løten

FOR BOMRINGER, MOT BOMVEGER: Hedvig Motzfeldt og Gjermund Gjestvag sier at MDG er mot bomveger, men for bomringer rundt byene.  (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

FOR BOMRINGER, MOT BOMVEGER: Hedvig Motzfeldt og Gjermund Gjestvag sier at MDG er mot bomveger, men for bomringer rundt byene. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Gjermund Gjestvang i Miljøpartiet De Grønne opplyser at hans parti ikke ønsker bompenger mellom Elverum og Løten.

DEL

MDGs listetopp ved fylkestingsvalget i Innlandet, Johannes Wahl Gran, har gjort det klart at MDG sier nei til bomveger. Partiet mener vegfinansieringen skal skje over statsbudsjettet. Derimot er partiet for bomringer rundt byer for å få bilfrie sentrum med et godt klima.

Gjermund Gjestvang og Hedvig Motzfeldt, MDG listetopper i Elverum, stiller seg bak dette. Det innebærer at de mener det skal være bomfritt mellom Elverum og Løten, men det betyr ikke at de støtter den enorme vegutbyggingen som er på gang. De påpeker hvor mye matjord, som blir beslaglagt, og hvor store skogsområder, som blir ødelagt.

– Vi ønsker ikke at bompenger skal betale for nye monsterveger. Derimot ønsker vi bomringordninger rundt byene, der inntektene skal gå til å bedre kollektivtrafikken. Vi er for lavere billettpriser på buss og tog. Sommerens 10-kronerstilbud på bussene i Hedmark bør bli et helårstilbud. Sånt får folk til å reise kollektivt. Dessuten ønsker vi en snarlig elektrifisering av Rørosbanen og et bedre togtilbud, sier de.

Artikkeltags