(Hamar Dagblad)

Vang Sangforening har øvd intenst gjennom vinteren og byr på klassisk vårkonsert i Vang kirke kommende søndag. I den forbindelse har de styrket laget med solide solisteneMarthe Werring Holmern, Sigmund Lahn og Carl-Christian Kure.

For det trengs solide stemmer når det er Schuberts messe nr. 2 i G-dur som står på programmet.

– Det er flott musikk som vil lyde veldig bra i Vang kirke. Nå føler vi at ting faller på plass så vi gleder oss til å framføre det for publikum, sier Hanne Sandvold, leder for Vang Sangforening.

Det er Ivan Ivantchev som akkompagnerer på flygel og dirigent for sangforeningen er Dimitar Borissov.

Noe helt annet

I fjor fikk Vang Sangforening god oppslutning og mange positive tilbakemeldinger etter konserten med sanger fra Evita og Phantom of the Opera.

– Etter det hadde vi lyst å prøve noe helt annet. Da falt valget på Schuberts messe. Noe av det er veldig krevende å synge. Det er på latin, det er høye fraser og teknisk vanskelig å synge, sier Hanne Sandvold, og skryter av sopranen Marthe Werring Holmern som har gitt god hjelp i innspurten.

– Hun er virkelig en kraft som tilfører oss mye, sier Sandvold.

Holmern, som bor på Ingeberg, er veldig allsidig og hun ha vært med på alt fra opera til musikaloppsetninger og til kirkemusikalske verk. Hun var også solist på korets konsert i Vang kirke i fjor. Nå er hun klar for å ta høye toner i Schuberts messe.

Tilbake på Hedmarken

Vang Sangforening er veldig fornøyd med å ha fått med seg en tenor som kommer fra Hedmarken, Sigmund Lahn fra Vallset. Han fullførte sin bachelor i musikkutøving på musikkonservatoriet på Norges arktiske universitet i Tromsø i fjor. Nå er han tilbake på Hedmarken for å synge med Vang Sangforening.

Koret har også fått med seg baryton Carl-Christian Kure fra Sarpsborg. Han er utdannet i klassisk sang ved Norges musikkhøgskole.

Både koret og solistene synger også noen andre verk utover Schuberts messe.

Tar det opp igjen

Når den klassiske vårkonserten er over, vil Vang Sangforening ta opp igjen og finpusse sangene Evita og Phantom of the Opera.

– Vi hadde bare én konsert i fjor og syntes det var litt lite i forhold til hvor mye arbeid vi la ned. Nå planlegger vi en liten tur til Østerdalen i oktober. Det er tidligere blitt utsatt på grunn av pandemien, forteller Hanne Sandvoll.

Vang Sangforening tar imot nye sangere, og er spesielt opptatt av å få med flere menn i koret.