Bøndene håper regnet kan redde slåtten

SLÅTTEN: Bøndene håper regnet kan redde den viktige tredjeslåtten.

SLÅTTEN: Bøndene håper regnet kan redde den viktige tredjeslåtten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det regnet kraftig mange steder i Sør-Norge tirsdag kveld. Bøndene gleder seg over regnet som de håper kan redde den viktige tredje slåtten.

DEL

Tirsdag kveld kom regnet over Vestlandet og Sørlandet, og regndråpene betyr mye både for brannvesenet og bøndene, skriver NRK.

– Det er vanskelig å si hvor mye det betyr foreløpig fordi vi trenger veldig mye regn og det er ekstremt tørt, sier bonde Henning Kolsnes i Lista i Farsund.

Den ekstreme sommertørken har ført til rekorddårlige kornavlinger og brune beiter. Det har skapt bekymring blant bønder over hele Østlandet og Sørlandet.

– Jeg tror det var stor glede for at regnet kom og så må vi se om det var nok, sier fylkesleder Tor Erik Leland i Vest-Agder Bondelag. Han håper regnet kommer jevnt og trutt fremover de neste dagene.

Kolsnes er blant flere bønder som, på grunn av fôrmangelen, har måttet slakte dyr. Men på grunn av regnet avventer han nå situasjonen videre.

– Vi må se hvor mye mer regn som kommer før vi bestemmer hvor mange flere som må slaktes, men vi prøver å berge det vi kan av avlingen, sier han.

På Vestlandet var det ventet store mengder nedbør sør for Stad fra og med tirsdag kveld. Meteorologene advarte også om ruskevær langs kysten av Øst- og Sørlandet.

Artikkeltags