Selv de store maskinene til Tronfjell Maskin as måtte gi tapt for snømassene – og det midt i juni. Og i helgen skal alvdølene arrangere Midtsommerdager ...

– Kanskje de heller skal kjøre opp skiløyper på Tron, smiler en hoderystende Jan Inge Gjermundshaug. Han har aldri tidligere opplevd så store snømasser på fjellet som ligger 1.665 m.o.h.

– Vegen opp på Tron ble bygd i 1959, og jeg har vært fast gjest for å brøyte om våren. Jeg har aldri opplevd så mye snø midt i juni, slår Gjermundshaug fast.

Bildet er tatt på vei opp til flat-Tron, hvor det ble bom stopp da Gjermundshaug prøvde å komme seg opp på toppen onsdag kveld. – Andre år har vi lett kommet oss opp på flat-Tron med bil 17. mai, sier han. Ett år kjørte han helt opp på Tron-toppen den 20. mai. Gjermundshaug anslår at snøskavlene var på halvannen meter, og at det lå minst en meter med snø oppe på flat-Tron.

– Hvor mye det er på toppen er vanskelig å si, men det kom nysnø natt til torsdag også, sier han.

12. juli skal tradisjonsrittet Solan Gundersens styrkeprøve arrangeres; et sykkelritt på 11 km fra Aukrustsenteret 1.160 meter opp på Tron.

– Det spørs om snøen blir borte til da. Det krever i hvert fall mye varme, sier han.