Det ventes kraftig vind: – Nå følger vi ekstra godt med

KRAFTIG VIND: Det er ventet kraftige vindkast lokalt i Hedmark fre torsdag ettermiddag og natt til fredag. Eidsiva følger ekstra nøye med på værvarslingene nå i tilfelle trær blåser over strømlinjer.

KRAFTIG VIND: Det er ventet kraftige vindkast lokalt i Hedmark fre torsdag ettermiddag og natt til fredag. Eidsiva følger ekstra nøye med på værvarslingene nå i tilfelle trær blåser over strømlinjer. Foto:

Fra tosifra kuldegarder til godt opp på plussida. Vind og mildvær kan lage trøbbel flere steder i Hedmark torsdag ettermiddag og kveld.

DEL

I et obs-varsel som gjelder for Hedmark, Akershus og Oslo står det at det kan være farlig å ferdes i fjellet, og at de sterke vindkastene kan føre til lokale strømbrudd og trær som blåser over vegen.

I Eidsiva følger de ekstra godt med, forteller fagansvarlig for kommunikasjonen innen nett og produksjon, Ragnhild B. Abrante.

– Eidsiva har alltid en beredskap 24 timer i døgnet, syv dager i uken, men nå følger vi ekstra godt med på værvarslingene for å vurdere om vi trenger en økning av grunnberedskapen ute og inne, sier hun.

– Pass på løse gjenstander

Det har de trolig grunn til. Kristian Gislefoss hos Meteorologisk institutt sier til Østlendingen at det ventes kraftige vindkast på 20-22 meter per sekund, men at det vil treffe lokalt.

– Det er høyere strøk som vil merke dette mest. Konsekvensen vil være at ett og annet tre kan falle. Løse gjenstander kan blåse avgårde, så det er greit å ta en ekstra sjekk om slike ting står i le, forteller han.

Vinden kommer til å øke på i ettermiddag og utover kvelden og skal avta først tidlig fredag. I Eidsiva er det forberedt på at det kan komme mye vind.

Feilretting prioriteres

– Det kan være utfordrende for strømforsyningen i vårt område med kraftige vindkast, men det er litt avhengig av hvor kastevinden treffer. Feilretting etter strømbrudd har førsteprioritet for oss. Eidsiva har et stort geografisk område og mange dyktige medarbeidere som kan bidra, sier Abrante.

Det er ikke bare vinden som kan bli et problem. Mildvær gjør at det også noen steder vil komme nedbør som fryser på bakken. Da vil det bli utfordringer i trafikken også.

– Det kommer litt nedbør utover dagen. Noen steder kan det fryse på bakken, og da blir det glatt. Det kan også skje på vegene nord for Elverum, sier Gislefoss.

Statens vegvesen skriver på Twitter at vinden kan føre til vanskelige kjøreforhold og ber folk sjekke vegmeldingene før de legger ut på tur.

– Vær oppmerksom og kjør etter forholdene.

Artikkeltags