Tror på resten av sommeren

SOL OG SOMMER: Svein Sparby har tro på resten av sommeren i solskinn, noe hans kollega Bjørn Frang tviler sterkt på.

SOL OG SOMMER: Svein Sparby har tro på resten av sommeren i solskinn, noe hans kollega Bjørn Frang tviler sterkt på. Foto:

Sola strålte fredag 14. – og lørdag 15. juli. Det betyr solskinn og varme resten av sommeren, mener kvistmannen Svein Sparby.

DEL

Den 14. juli er midt mellom første sommerdag og første vinterdag. Det er en gammel merkedag Sparby støtter seg mye til når det gjelder værutsiktene for resten av sommeren.

– Slik været er, eller nå var, den 14. – og 15. juli skal resten av sommeren bli. Alle husker sikkert godt at de to dagene var strålende. Nå kom det litt regn natt til søndag og søndag formiddag. Men siden har det vært fint sommervær. Jeg tror bestemt at denne merkedagen er så mye å stole på at jeg tror det blir slik, sier Svein Sparby.

– Jeg håper og tror, men kan ikke garantere noe. Men slår det til, har vi mye finvær i vente, sier han.

Sparby har ellers truffet innertier med sin spådom fra tidlig i vinter om at det ville bli mye vind i sommer. Dagene uten vind siden første sommerdag 14. april kan fint telles på en hånd. På det området må han alt få godkjent.

– Vinden kan selvsagt bli det eneste jeg sitter igjen med av riktig spådom. Men jeg har stor tro på resten av sommeren, sier han.

Artikkeltags