(OA.no) – Det ser ut til at det vil være lavtrykkspreget vær de neste dagene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga til OA.

Natt til søndag skal det snø i mengder. Haga forteller til Oppland Arbeiderblad at vestopplendinger må forvente et lavtrykk som vil vare godt ut i uken. Det samme gjelder for hedmarksinger.

I Elverum, Flisa og Trysil er det ventet en god del snø gjennom søndagen. I førstnevnte kommune er det meldt 12 millimeter snø i løpet av døgnet. Temperaturene vil ligge på nullpunktet og variere begge veier.

– Det kommer et lavtrykk fra sør som vil komme over Vestoppland i løpet av natta, og det kommer til å bli en del snø som må måkes. Vi forventer at det vil snø mye søndag, men også mandag og tirsdag.

– Det blir ordentlig vintervær igjen, sier Haga.

Mye snø

Haga forteller at den ventede snøen vil bli tung, som følge av de foreløpig milde temperaturene.

– Det blir et bra påfyll med snø i morgen. Samtidig vil det kanskje være mulig å se noen solstråler når snøværet gir seg mot ettermiddagen.

Han forteller at det innkommende lavtrykket vil gli forbi i løpet av søndag, før mer snøvær venter både mandag og tirsdag.

– Et nytt nedbørsområde vil komme oppover på mandag, og gi nedbør både mandag og tirsdag.

Lavere temperaturer

Januar har enn så lenge gitt relativt mild temperatur. Utover uken kan det bli noe kaldere, ifølge Haga.

– Hvilke temperaturer vi får er litt avhengig av hvordan skydekket utvikler seg. Vi vet at det på denne tiden av året blir kaldere når skydekket løser seg opp, sier Haga.

Selv om det ifølge Haga ikke er snakk om noen bitende kulde, vil enkelte få oppleve relativt lave temperaturer.

– Slik det ser ut nå vil vi ikke få temperaturer lavere enn 20 minusgrader, men enkelte steder kan nok temperaturen synke ned mot 15 minusgrader. Vi forventer at det skal bli litt og litt kaldere i løpet av uka.

Ifølge Haga ser det ikke ut til at det blir en lengre periode med kaldt vær.

– Allerede mot helga igjen ser det ut til at det blir mildere vær igjen, sier han.