Har avtalt statsrådmøte om bompenger: – Jeg tror at dette finner vi en løsning på

NYTT MØTE: Ordfører i Løten Bente Elin Lilleøkseth og samferdselsminister Jon Georg Dale møttes på Ånestad i november. På nyåret møtes de igjen for å diskutere bompenger.

NYTT MØTE: Ordfører i Løten Bente Elin Lilleøkseth og samferdselsminister Jon Georg Dale møttes på Ånestad i november. På nyåret møtes de igjen for å diskutere bompenger. Foto:

1. februar går samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i møte med politisk ledelse i Løten, Elverum og Hedmark fylkeskommune for å diskutere bompenger på riksveg 3/25.

DEL

– Jeg er optimist; nå snur sola, og jeg tror at dette finner vi en løsning på, sier Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap).

Hun har invitert seg selv med i møtet som fylkeskommunen har fått bekreftet med statsråden fredag 1. februar.

– All ros til statsråden som fant tid i en sikkert travel møteplan, sier Lilleøkseth og innrømmer gjerne at hun har store forventninger til Oslo-turen. Hovedtema blir hvem som skal betale hvor mye av regninga for nye riksveg 3/25, der kostnadene blir 1,5 milliarder kroner lavere enn antatt.

– Vi må få brakt klarhet i alt vi lurer på. Det vesentlige her er om staten skal velte 85 prosent av kostnadene over på bilistene og stikke av med hele besparelsen selv, sier Lilleøkseth.

Hun minner om at den vanlige fordelingsnøkkelen i bompengeprosjekter er 60 prosent på bilistene og 40 prosent på staten. Dette må også gjelde for riksveg 3/25 i Løten og Elverum, selv når OPS-prosjektet (offentlig-privat samarbeid) blir billigere enn forventet.

– Det er sagt tydelig i stortingsproposisjonen hvordan fordelingen skal være. I min verden skulle dette være enkelt, sier Løten-ordføreren.

Hun tilføyer:

– Jeg tenker at det er veldig fint at vi setter oss ned sammen og ser på hvordan dette skal gjøres. Nå går det mot lysere tider, og jeg er helt sikker på at Dale, som den pragmatiske og løsningsorienterte statsråden han har vist seg å være, vil være med på å finne ut av dette.

Artikkeltags