Gå til sidens hovedinnhold

Vegar Eggen Hedenstad var barnestjernen som fulgte opp med å bli proffspiller. Her i herlig driv som lilleguttspiller på Hanstad-årgangen 1991. 

Den gylne 1991-årgangen i Elverum Fotball. Som småguttelag vant kompisgjengen blant annet Elverumsturneringen. Foran fra venstre: Asbjørn Moe, Martin Moen, Tor Ottesen, Håkon Rønes, Einar Berre, Daniel Hjelmås, Engebret Grindalen og Ola Finstad.

Bak fra venstre: Eivind Myrvold, Jon Emil Bakken, Dag Hanstad, Vegar Eggen Hedenstad, Knut Embret Høye, Truls S. Johansen, Simon Wang Kjærnlie. Bakerst står trenerduoen Amund Grindalen og Erik Moe.

Vegar Eggen Hedenstad fikk skryt av Elverum-trener Tore Fossum etter sin A-lagsdebut mot HIL som 14-åring. 

Elverum Fotball kunne juble da Vegar signerte en proffkontrakt med Stabæk som 16-åring. Klubben hadde lenge Hanstad-gutten som sin gullkalv, og skal ha tjent godt over to millioner kroner på overganger, bonuser og kompensasjon tilknyttet 31-åringen. 

16 år gammel gikk Vegar fra å spille på Elverum Stadion til å få mektige Telenor Arena som sin hjemmebane som proffspiller i Stabæk. 

Vegar dagen før hans første kamp med Freiburg i Bundesliga. Elverumsgutten startet på benken, en plass han dessverre skulle bli altfor godt kjent med etter hvert. 

At jeg ble skadet i inngangen til det andre året mitt i Freiburg ble veldig ødeleggende. Jeg ble for ivrig etter å være med på alt, og kroppen min tålte ikke både U21-landslag og tysk oppkjøring. Jeg hadde vondt over alt. Der mistet jeg nok ett år. 

Vegar Eggen Hedenstad

Vegar Eggen Hedenstad ble lånt ut til Eintracht Braunschweig i 2014.

Om det er én ting jeg angrer på, er at det at jeg gikk tilbake til Freiburg og ikke ble i Braunschweig ett år til. 

Vegar Eggen Hedenstad

FRUSTRERT: Vegar Eggen Hedenstads siste år i Freiburg ble av det frustrerende slaget. Det ble mye tid på benken, og minimalt med spilletid. 

Fotballen tok en brå vending da Vegar Eggen Hedenstad spilte i Rosenborg fra 2017 til 2020. Han ble både cupmester og dobbelt seriemester med trønderne.

I korona-året 2021 spilte Vegar i tyrkiske Faith Karagümrük.  

Jeg og Angelica hadde lyst på et utenlandseventyr til før ungene nådde skolealder. Året i Tyrkia ble en spesiell opplevelse på mange måter, men noe jeg aldri kommer til å glemme!

Vegar Eggen Hedenstad

I desember 2020 signerte Vegar Eggen Hedenstad en avtale med Vålerenga som strekker seg fram til 2024, minst. Han gikk fra å ikke ha fast hjemmebane i Tyrkia, til å få toppmoderne Intility Arena som sin arbeidsplass. 

Jeg er fortsatt toppmotivert for å satse som fotballspiller. Så lenge jeg føler at jeg kan utvikle meg og at jeg har noe å bidra med, kommer jeg til å fortsette så lenge jeg kan. Jeg har ikke satt noen utløpsdato for fotballkarrieren. 

Vegar Eggen Hedenstad

Elverum-gutten står så langt bokført med fire A-lagskamper for Norge, og kaller seg sjøl en ihuga landslagssupporter. Men han tar gjerne oppdrag dersom Ståle Solbakken skulle ta kontakt.