Ikke noe møte med samferdselsministeren ennå

Elverums ordfører Erik Hanstad og varaordfører Arnfinn Uthus. (Foto: Cathrine Loraas Møystad)

Elverums ordfører Erik Hanstad og varaordfører Arnfinn Uthus. (Foto: Cathrine Loraas Møystad)

Artikkelen er over 3 år gammel

Den politiske ledelsen i Elverum har ennå ikke fått til noe møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om penger til rundkjøringer og etter hvert en omkjøringsveg i Elverum.

DEL

– Vi jobber videre med saken og har en del avtaler i sakens anledning, men ingen med Solvik-Olsen foreløpig, sier ordfører Erik Hanstad.

– Hvem har dere avtaler med?

Det kan jeg ikke gå i detaljer på, jeg vil ikke si så mye nå, men vi jobber hardt med saken. Vi har et vindu fram til påske for å kunne komme med i Nasjonal Transportplan (NTP), sier Hanstad.

Varaordfører Arnfinn Uthus (Sp) henviser til Hanstad om saken, men sier det er sendt flere henvendelser til statsråden om å få et møte.

Møtet skal både handle om å skaffe til veie nødvendige midler til tre rundkjøringer for at vegvedtaket blir 0+ og ikke 0, slik det endte som. Samt en mer langsiktig plan for å få bygd ringveg nord fra Trysilvegen på Løvbergsmoen til riksveg 3 ved Grundset med bru over Strandfossen. Målet er å få ringvegen med som en merknad i NTP.

– Det var slik det begynte for utbyggingen av riksveg 3, sier Uthus. 

Da et knapt flertall i kommunestyret (18–17) vedtok alternativ 0+ som Statens vegvesen hadde lagt ned innsigelse mot, var planen at innsigelsen ville føre dem rett inn i samferdselsdepartementet for å kunne argumentere for en ringvegløsning i stedet for ny bru i sentrum slik vegvesenet anbefalte.

Da Statens vegvesen trakk innsigelsen på meklingsmøte hos Fylkesmannen, hadde ikke Elverum noen sak å reise til Oslo med. Det er dette møtet de prøver å få til likevel.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken