Gå til sidens hovedinnhold

Vegvesenet sier nei til å gjøre disse parkeringsplassene permanente. Men du kan fortsatt sette bilen her

Her kan du parkere som før, selv om det er altfor kort avstand til riksvegen.

Det handler om Elverum kommunes langtidsparkering i Elvarheimgata i Leiret, foran politihuset.

Gårdeier YC Eiendom AS skal bygge ut politistasjonen mot vest, helt ut mot Elvarheimgata. På siden mot politihuset er det parkeringsplasser med lademuligheter.

Les også

Politiet blir her i ti nye år – og nå skal politistasjonen i Elverum bygges ut

Også tvers over vegen, altså mot grøntområdet som strekker seg ut mot riksveg 2, er det et område med langtidsparkering.

Men sistnevnte er kun en midlertidig løsning.

I forbindelse med reguleringsarbeidet, har Henri Auer i Arealtek sjekket om det er mulig å åpne for permanente parkeringsplasser på begge sider av Elvarheimgata. Svaret fra Statens vegvesen er negativt, ifølge en e-post til Elverum kommune.

«Når byggegrense ikke er regulert, gjelder vegloven og da 50 meters byggegrense mot riksveg. Byggegrensereglene omfatter også parkering. Nå er det vanligvis annen byggegrense i by, men i dette tilfelle vil kantparkering ligge bare 8–9 meter fra midtlinje nærmeste kjørefelt på riksveg 2», skriver planlegger Randi Sira i Vegvesenet.

Les også

Kjøpte nok en sentrumsgård i Elverum – og nå skal parkeringskjelleren under YC-torget utvides

Dersom det skulle bli nødvendig med eksempelvis breddeutvidelse på riksvegen i framtiden, er det ønskelig at området ikke er regulert for kantparkering. Da er det bedre at man beholder dagens regulering, som er annet trafikkareal.

Samtidig poengteres det at vegvesenet ikke vil motsette seg at det parkeres på stedet på samme måte som i dag.

Kommentarer til denne saken